www.hundhjalpen.se    Share

RICK

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 jan
Hane
50
40
29
51
10,5
Ja
---

2500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-10-16
2017-02-20

---
bild-1


Rick uppmärksammades i området kring kärnkraftverket i Cernavoda när han var ca tre månader gammal. Området är populärt bland gatuhundar då det alltid funnits en del utländsk personal där och de har i allmänhet varit vänligare inställda till hundarna är lokalbefolkningen. En del har lagt ut mat till dem och andra har ringt till hägnet när nödfall dykt upp. SaveTheDogs personal gör regelbundna rundor till området för att kolla upp situationen och vid en sådan inspektion beslöts det att omhänderta lille Rick. Han hade då nyligen dykt upp i området och bedömdes vara i mycket dåligt skick, något som bekräftades av veterinär när den unge, magre valpen nådde hägnet. Rick var från första minut mycket kontaktsökande och fäste sig snabbt vid sina vårdare. Han återhämtade sig snabbt och har nu vuxit upp till en stilig yngling och har som mål i livet att få följa efter sina kamrater till Sverige, där hundar är viktiga och tas bra om hand.

Rick är fullastad med fina kvaliteter. Han är mycket tillgiven de människor han känner och visar också stort intresse att utöka sin bekantskapskrets. Han är nyfiken och lyhörd och mycket mån om att göra ett bra intryck. Han står artigt och väntar på att få smaka en godbit - och vem kan då motstå hans bedjande ögon när han ber om en till. Vi går på en liten koppelpromenad kring hägnet. Rick känner sig lite osäker i nya miljöer, men med stöd från oss blir det en riktigt trevlig promenad. Personalen vid hägnet har berättat att Rick stortrivs i lekparken och bevis på det får vi sedan se. Ricks bästisar får följa med och det leks hejvilt en halvtimme tills ingen orkar mer. Gänget sträcker sedan ut sig på gräset och slappnar av. Rick har gentemot andra hundar ett bra förhållningssätt och han är god vän med alla han träffat. Det finns i hägnet även katter som han fått nosa på med ett uteslutande vänligt intresse. Till vår godhjärtade Rick söker vi nu ett livslångt, välkomnande hem där han får bli hemmets stjärna. Rick bor gärna med en trevlig hundkamrat.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3Text från Sverige

Juli 2017:


Rick är en fantastisk behaglig och snäll hund. Älskar kel och mys. Efter en vecka hos oss har han gjort flera stora framsteg och vågar utan problem gå ut genom dörren för en promenad.  Vi tränar på de dagliga rutinerna och även här går det framåt.  Vi har heller inte märkt några problem med våra andra hundar utan de har etablerat en bra vänskap. Rick och vår rumänska tik Soya sover gärna tryggt ihop. Rick har stor potential att bli en kär familjehund.


bild-11 bild-12 bild-13
2016-11-11: Rick är sponsrad med 2500 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 2700 kr.
2016-12-05: Rick är sponsrad med 200 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 2500 kr.

Rick är fullt sponsrad