www.hundhjalpen.se    Share

PURA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 jul
Tik
52
56
33
60
21
Ja
---

2500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-01-07
2017-03-16

---
bild-1


Juli är en mycket varm månad i Cernavoda. Hundar och katter håller sig gärna i skuggan hela dagen - och det kan därför bli trångt om saligheten. Pura låg till hälften under en buske utanför hägnet Footprints of Joy. Resten av busken var upptagen av hägnets "vaktpatrull", som Pura tydligen lyckats charma eftersom de vänligt delat med sig av lite sval plats. Veterinären Tudor var denna tidiga morgon förste man på plats. Han såg genast att Pura var ny i gänget och lockade henne till sig. Pura mer eller mindre kastade sig i famnen på honom. Tudor var därefter hennes absoluta favorit och sedan hans anställning upphört har hon inte hittat någon värdig ersättare. Detta problem löser hon genom att tycka om alla. Även om hon är väldigt omtyckt av personalen önskar de henne ett bättre öde än att framleva sin tid i hägnet. Vi presenterar nu för våra svenska djurvänner - underbara Pura.

Pura är en glad tjej med gott självförtroende. Hon är oerhört vaksam och nyfiken - som nya individer i hägnet genomsöks vi noga innan vi godkänns. Pura snusar runt med svansen ivrigt viftandes. Hon har stor "bästa vän-potential" då hon är så människo-orienterad och vänlig. Vi upplever henne också som mycket vaken och kvicktänkt. Hon är oerhört lätt att få en positiv kontakt med och det är ett nöje att vandra runt hägnet på en liten koppelpromenad. Det finns så mycket intressant att se och lukta på. När vi kommer fram till de omhändertagna hästarna verkar inte Pura kunna tro sina ögon - vilka konstiga individer. Vi sätter oss ner en stund och betraktar dem. Efter en stund lutar Pura huvudet på en av oss och somnar en stund. Det känns som vi fått en härlig och tillitsfull kontakt. I sin hundgrupp åtnjuter Pura en framträdande roll där de andra hundarna följer hennes initiativ. Hon är god vän med samtliga. Pura har även träffat några av de omhändertagna katter som finns kring hägnet - och bara nosat lite förstrött på dem i förbifarten. Till vår fina Pura söker vi nu ett kärleksfullt och tryggt hem där hon får bli "stjärna". Hon bor gärna med en trevlig hundkamrat.


Bilder från Rumänien


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

Text från Sverige


Mars 2017:
Pura är en glad och aktiv hund som vill vara med på alla upptåg som erbjuds! Hon älskar alla människor som kommer på besök och fungerar bra med sina kattkompisar. Pura njuter stort av promenader och går väldigt bra i koppel, hon är även rumsren och äter bra. Hennes favoritleksak är en tennisboll som hon gärna bär omkring på och stolt visar upp. Pura vill komma till ett aktivt hem och hon bor gärna som ensam hund där hon får all uppmärksamhet - eller med en större, stabil hanhund.