www.hundhjalpen.se    Share

NEVA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2011 okt
Tik
48
48
35
14
Ja
---

3700 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-01-21
2017-01-21

---
bild-1


Vackra Neva hittades tillsammans med sina två syskon när de var bara små valpar, ca två månader gamla. Småttingarna satt intill en hög bråte vid vägkanten, ute i obygden där ingen bodde. Helt klart hade de lämnats där av någon som velat bli av med dem. Det kändes som en omöjlighet att de var födda på platsen - det syntes att ingen tik hade gett dem mat på en längre tid och hade nog heller inte valt den platsen att få sina valpar på. Valparna hade dött inom några dagar om inte Mihaela Baisan hittat dem. Hon tog med sig trion till sitt lilla privata hägn och såg till att de fick den omvårdnad som krävdes. Valparna växte upp till lite försiktiga individer som gärna höll sig lite i bakgrunden. Systern dog så småningom men Neva och brodern Mario är nu redo för att flytta till bättre liv. Neva och Mario har levt hela sitt liv tillsammans. Får de en chans att fortsätta göra detta vore det underbart - men hundarna kan även placeras individuellt. Här presenterar vi för Hundhjälpens vänner - fina Neva!

Från att ha varit väldigt försiktig i sin inställning till livet har Neva och hennes bror Mario på senare tid blommat upp. Avståndstagandet har bytts mot positiv nyfikenhet och glädje vid mötena med goda vänner i människovärlden. Neva lyser genast upp när hon får syn på sina favoritpersoner. Det är första gången hon träffar oss, så vi får vänta lite medan hon bildar sig en uppfattning. En stunds reflekterande leder till att Neva beslutar sig för att vi "bästa" sorten, dvs vi är snälla, kliar hur mycket som helst - och har fickorna fulla med godsaker. Vi hanterar henne med mjuka, vänliga händer och ser att hon trivs i vårt sällskap. Hin har bara aldrig fått chansen i sitt liv till egen kvalitetstid och den utveckling som följer på goda relationer och självförtroende. Nu ska det äntligen bli ändring! Neva och Mario är trygga med varandra och tillbringar stor del av sin tid gemensamt. De traskar omkring, äter och sover tillsammans. Till temperamentet är Neva balanserad. Syskonen har i en tid av platsbrist bott utanför hägnet - där de båda trivdes bra med den relativa friheten och kunde ägna dagarna åt lite egna äventyr och lekande. Innanför hägnets staket är livet lugnare och även det passar Neva bra. Till vår vackra Neva söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får utveckla sin fulla potential. Hemmet bör vara lugnt beläget. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Neva bor gärna med en trevlig kamrat i liknande storlek - och vore förstås överlycklig om den kamraten fick vara Mario.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3