www.hundhjalpen.se    Share

MARIO

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2011 okt
Hane
52
50
42
23
Ja
---

3700 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-01-21
2017-01-21

---
bild-1


Vår Mario hittades tillsammans med sina två systrar när de var bara små valpar, ca två månader gamla. Småttingarna satt intill en hög bråte vid vägkanten, ute i obygden där ingen bodde. Helt klart hade de lämnats där av någon som velat bli av med dem. Det kändes som en omöjlighet att de var födda på platsen - det syntes att ingen tik hade gett dem mat på en längre tid och hade nog heller inte valt den platsen att få sina valpar på. Valparna hade dött inom några dagar om inte Mihaela Baisan hittat dem. Hon tog med sig trion till sitt lilla privata hägn och såg till att de fick den omvårdnad som krävdes. Valparna växte upp till lite försiktiga individer som gärna höll sig lite i bakgrunden. En syster dog så småningom men Mario och den andra systern Neva är nu redo för att flytta till bättre liv. Mario och Neva har levt hela sitt liv tillsammans. Får de en chans att fortsätta göra detta vore det underbart - men hundarna kan även placeras individuellt. Här presenterar vi för Hundhjälpens vänner - fine Mario!

Från att ha varit väldigt försiktig i sin inställning till livet har Mario och hans syster på senare tid blommat upp. Avståndstagandet har bytts mot positiv nyfikenhet och glädje vid mötena med goda vänner i människovärlden. Mario får nu en väldig fart på svansen när han ser sina favoritpersoner. Vi är nya bekanta så vi får vänta lite medan han bildar sig en uppfattning om oss. Mario är en klipsk kille så snabbt är han på det klara med att vi är av den "bästa" sorten, dvs vi är snälla, kliar hur mycket som helst - och har fickorna fulla med godsaker. Vi hanterar Mario med mjuka, vänliga händer och ser att han trivs i vårt sällskap. Han har bara aldrig fått chansen i sitt liv till egen kvalitetstid och den utveckling som följer på goda relationer och självförtroende. Nu ska det äntligen bli ändring! Mario tillbringar sin mesta tid tillsammans med Neva. De traskar omkring, äter och sover tillsammans. Till temperamentet är Mario balanserad. Syskonen har i en tid av platsbrist bott utanför hägnet - där Mario älskade att ströva omkring i omgivningen - och tillbringade mycken tid till lek och bus. Innanför hägnets staket är livet lugnare och även det passar Mario bra. Till vår goaste Mario söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får utveckla sin fulla potential. Hemmet bör vara lugnt beläget. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Mario bor gärna med en trevlig tik i liknande / större storlek - och vore förstås överlycklig om den tiken fick vara Neva.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3