www.hundhjalpen.se    Share

MAFFY

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 dec
Hane
53
58
41
17
Ja
---

2500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-07-07
2017-02-20

---
bild-1


En isande kall januarimorgon - och två fyraveckors-valpar övergivna vid hägnets entré. Detta är inte en bra kombination. Valparna var så små att de kunnat frysa ihjäl utan skydd i nattens minusgrader. Dessutom var risken enormt stor att de skulle ha attackerats av hägnets vaktpatrull - det gäng frigående hundar som håller obehöriga på avstånd nattetid. Småttingarna hade dock turen på sin sida och blev hittade kl 07 - två små stelfrusna grabbar som tryckte sig mot varandra för någon sorts trygghet och värme. Valparna Maffy och Wolfy gavs genast ett varmt bad och placerades sedan under värmelampa. Det fanns tveksamheter vad gäller deras chanser att kunna överleva. Grabbarna hade dock kämpaglöd och återhämtade sig mirakulöst - och växte upp till två stiliga unga herrar. Båda bröderna är nu aktuella för Hundhjälpens adoptionsprogram.

Maffy är en mycket trevlig bekantskap. Han tvekar en kort stund innan han kommer fram och hälsar. Det är lätt att bryta isen och efter några minuter så är vi väldigt goda vänner. Nyfiken som han är så snusar han runt oss från alla håll - och även i våra medförda ryggsäckar - där belöningen uppdagades i form av lite kex. Maffy är mycket mjuk och vänlig och vi upplever honom som en mycket lyhörd och uppmärksam grabb, goda egenskaper för en framtida bästa vän. En liten promenad kring hägnet ger lite utlopp för nyfikenheten - Maffy utforskar noggrant stenar och buskar - och en och annan kaninhåla. Han är i sitt esse i lekparken bland kamraterna. De inbjuder honom gärna till sina aktiviteter och en god ton hålls från alla håll. Maffy har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och har hälsat vänligt även på dem. För vår vackre Maffys räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får stå i centrum och vara med om många framtida äventyr. Maffy bor gärna med en pigg och glad hundkamrat som kan stötta honom i början av det nya livet.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

Text från Sverige

2017 februari:
Maffy är en kille som funkar bra med andra hundar och katter. Han gillar att vara med och sköta gårdssysslor och är duktig med de hästar och getter som också bor på gården. Han är lyhörd, lättlärd och inte rädd för ljud eller andra saker i omgivningen. Maffy vill arbeta med både kropp och knopp och kommer säkert bli en rolig träningskompis framöver. Han är lite avvaktande när det kommer till nya människo-vänner och behöver få lite tid på sig att förstå att man vill honom väl. Maffy bor gärna med en stabil hundkompis, utan småbarn eftersom de kan råka skrämma honom, i ett hem som inte ligger alltför centralt.2016-06-20: Maffy är sponsrad med 300 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 4900 kr.
2016-07-04: Maffy är sponsrad med 700 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 4200 kr.
2016-07-18: Maffy är sponsrad med 600 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 3600 kr.
2016-09-19: Maffy är sponsrad med 1100 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 2500 kr.

Maffy är fullt sponsrad.