www.hundhjalpen.se    Share

LOLY

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 mar
Tik
44
43
34
64
17
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-01-05
2017-01-05

---
bild-1


För några år sedan - några dagar före jul - anlände Loly till hägnet i Cernavoda i ett bedrövligt skick. Det var en man som kom med henne och mer eller mindre bara tryckte henne i famnen på en av de anställda och gick sedan snabbt därifrån. Personalen hann inte ens få reda på vad hunden hette eller vad som orsakade detta bryska överlämnande. Loly var mycket skärrad och rädd vilket inte var konstigt. Den mjuka, svarta pälsen var smutsig och mycket tovig - när Loly rörde på sig drog det i tovorna vilket säkert var mycket obehagligt. Innanför pälsen fanns en väldigt tunn, ynklig hund. Att döma av den rädsla Loly visade alla de anställda i hägnet får vi dra slutsatsen att hon inte behandlats väl, troligtvis slagits illa, i sitt förra hem. Med tiden har Lolys rädslor minskat och hon har numera sina favoriter bland personalen som hon stillsamt gläds åt att träffa. Loly har fört en undanskymd tillvaro i hägnet men nu är det slut på det. Vi presenterar här Loly för Hundhjälpens alla vänner och känner oss säkra på att Lolys framtid nu snart ska bli så mycket bättre. Hem sökes snarast!

Lolys bakgrund har satt sina spår och tilltron till människor är därför tilltufsad. Det står helt klart att hon har en stor längtan efter att få vara nära och känna trygghet och värme - men självförtroendet sviktar och då ser Loly ingen annan utväg än att dra sig tillbaka. Det här är en riktig hjärteknipare som aldrig hittills i livet fått känna att hon duger och är önskad / älskad. Vi är väldigt noga med att röra oss lugnt kring henne och prata med låga röster - allt för att vinna hennes förtroende. Mycket riktigt så etablerar vi en kontakt och ser också att Loly tycker detta känns mycket bra. Det är i hennes framtida hem av yttersta vikt att förstå hennes bakgrund och aldrig pressa henne - utan bara ge henne de rätta förutsättningarna och lugnt vänta ut henne. I sällskap av andra hundar känner sig Loly lite osäker och håller sig i bakgrunden. Hon har några vänner bland andra äldre hundar - och kan med dem faktiskt busa till det lite emellanåt. I övrigt är Loly nöjd med att betrakta det som sker runtomkring. Hon har i hägnet presenterats för några katter och haft en positiv inställning. Till vår blyga viol, Loly, söker vi nu det speciella hem som förmår ge henne trygghet och stabilitet - och villkorslös kärlek. Hemmet ska vara beläget i marknivå och ha en egen trädgård / täppa där Loly kan få strosa runt i egen takt. Inga barn under tonåren. Loly vill gärna i hemmet ha en trygg och stabil hundkamrat, inte alltför stor, som kan hjälpa henne tillrätta.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3