www.hundhjalpen.se    Share

JOAN

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2004 feb
Tik
25
28
25
48
3,5
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-03-20
2017-03-20

---
bild-1


Ibland blir man så fruktansvärt arg. Någon hade satt ut lilla tanten Joan på gatan att klara sig själv. VEM sätter ut en gammal, pytteliten hund i ett samhälle där faror finns i mängd - andra hundar, trafik, elaka människor för att inte tala om svälten som råder bland alla hundar. Joan undgick som ett mirakel döden. Personal från hägnet råkade passera exakt när några större hundar kastade sig mot Joan för att attackera henne - många småhundar dödas på detta sätt. Personalen släppte allt de hade i händerna och skrek högt för att avbryta angreppet. Kvar på marken satt en våldsamt skakande, ynklig liten hund, livrädd efter det inträffade och helt oförmögen att överleva på gatan. Det var kallt denna februaridag så Joan stoppades in under en jacka och kördes raka vägen till hägnet där hon lindades in i en fleecefilt och placerades under en värmelampa. Hela personalen fäste sig snabbt vid henne och hon pysslades om extra. Joan hade som ett under klarat sig - men var givetvis de första dagarna chockad över allt som hänt. Hon måste snabbt få lämna hägnet som är en mycket svår tillvaro för en liten, gammal hund. Vi har lovat henne flygningen till Sverige så snabbt det bara går - men hemmet måste först höra av sig!

Joan har ett stort behov av närhet och trygghet. Hon älskar att sitta i famnen och bli smekt över pälsen. Det finns nog ingen i världen som kan motstå denna underbara tant - som utsattes för sådan grymhet. Vi sitter länge och talar vänligt med henne och lovar att hon snart ska få ett fantastiskt fint hem i Sverige - där man inte väljer att kasta ut gamla hundar man inte längre vill ha. Joan lyssnar uppmärksamt. Det känns som om hon förstår precis vad vi pratar om. Hon ser lite dåligt men har inga problem i det dagliga livet. Hon saknar även många tänder. Veterinären har beslutat att hon p g av hög ålder inte ska kastreras. Hälsan i övrigt är god och Joan är glad och pigg. Fullt förståeligt är att hon är rädd för större hundar. Däremot umgås hon gärna med de andra småhundarna - men ska de busa drar hon sig undan lite, ungdomarna får sköta detta. Joan har fått träffa några av de omhändertagna katterna och snusade lite försynt på dem. Till denna underbara tant, käraste Joan, söker vi nu ett alldeles fantastiskt hem, gärna beläget i marknivå med en egen trädgård / täppa, där hon kan strosa runt i vårsolen. Hemmet ska vara lugnt och hänsynstagande - och fyllt av kärlek för vår minsta vän. Joan bor gärna som enda hund hos den som har mycket tid för henne, kanske en pensionerad person - alternativt tillsammans med en annan liten hund. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3