www.hundhjalpen.se    Share

HOLLY

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 apr
Tik
45
55
43
65
18
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-04-24
2017-04-24

---
bild-1


Vår rara Holly hittades i utkanten av staden Cernavoda som liten valp. Det var personal från hägnet som passerade på ett av sina uppdrag och såg den lilla, moderlösa valpen utanför ett ruckel. Inga människor fanns i närheten att fråga och då livet ofta hänger på en skör tråd för så här små valpar fick Holly genast följa med till hägnet. Hon var nog lite förskräckt över all uppståndelse, men samtidigt gjorde hon stora ögon åt den mat som genast ställdes fram. Holly var som alla inkommande valpar svag, medtagen och mycket mager. Hon hade nog av någon orsak skiljts från sin mamma för ett bra tag sedan - med tanke på hur utmärglad hon var. Tack vare alla snälla människor som stöder verksamheten i hägnen fanns nu resurser på plats för att hjälpa henne överleva, växa och vårdas. Holly var tyvärr under sina första år i hägnet en lite tillbakadragen tjej som inte gjorde stort väsen av sig. Tyvärr hamnar sådana hundar ofta i skymundan och missas när urval görs till något internationellt adoptionsprogram. Tiden i skuggan är nu förbi och Holly som på senare år utvecklats mycket positivt hoppas på en ljus framtid i Sverige, där hon ska få göra någon lycklig. Holly är resklar och väntar bara på sin flygbiljett.

Holly kommer inte till sin rätt i hägnet där det är hundar vart man än ser. Som den lite äldre dam hon är önskar hon sig lite eget utrymme där hon lugnt kan blicka ut över omgivningarna utan att ideligen störas av stökiga ungdomar. Hon är väl förtrogen med personalen som sköter om henne dagligen och hälsar dem vänligt med en liten vift på den korta svansstumpen när de kommer till arbetet på morgonen. Första gången vi från vår sida träffar henne är hon lite avvaktande, men isen bryts snabbt när vi visar att vi har godsaker att bjuda på. Holly låter sig då klappas och vi ser att hon uppskattar närheten. Vi är noga med att inte ha ett yvigt kroppsspråk när vi umgås och att även hålla våra röster på en mjuk nivå. Holly lutar sig mjukt mot oss efter en stund och vi ser en längtan i hennes ögon att hon också vill bli viktig för någon. Holly är lugn och balanserad. Det händer inte mycket i hägnet och hon låter de yngre hundarna stå för aktiviteterna. Hon är dock accepterad bland alla de andra hundarna i sin grupp och deltar i lite lugnare "diskussioner". Till vår underbara Holly söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i marknivå med en egen liten trädgård / täppa där hon kan få strosa runt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Holly bor gärna med en snäll och stabil hanhund som då kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet. Hon har heller inget emot katter.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3