www.hundhjalpen.se    Share

HERBERT

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2007 apr
Hane
45
53
36
55
14
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-05-20
2017-05-20

---
bild-1


Vårsolen sken och luften var fylld av fågelsång den dag Herbert hittades. Han höll till under en bro i utkanten av staden Cernavoda och hade där under några veckor observerats av boende i området. De ville inte ha kvar honom där då han var utsvulten och tiggde mat av folk som passerade. De hävdade att hunden var aggressiv och att de var rädda för den. SaveTheDogs fick ett telefonsamtal och då man var rädd att hunden skulle tas av daga så accepterade man givetvis att rycka ut och hämta den. När man kom fram till bron såg man genast Herbert som låg och försökte värma sin magra kropp i solen. Han ar utmärglad efter vinterns alla svårigheter och verkade närmast lättad att bli upplyft och placerad i bilen. Att han skulle vara aggressiv var nog en grov överdrift. Han hade haft en tuff vinter - många äldre och försvagade hundar dör under de kalla månaderna. Väl framme i hägnet konstaterades att Herbert var blind på ena ögat. Detta är dock inget som bekymrar honom det minsta i det dagliga livet. Ett år har gått och Herbert har återfått hullet och mår nu bara bra. Han hoppas få göra resan till sitt alldeles egna hem i Sverige och har faktiskt flygbiljetten på gång.

Redan vid det första mötet charmade Herbert oss. Han är mycket sällskaplig och stortrivs när han får vara i centrum. Han trycker sig mot våra ben och tittar med sitt enda öga på oss som för att försäkra sig om att vi stannar kvar en stund. Det är lätt att göra grabben glad. Lite kliande och några godisbitar lyfter hans vardag. Vi ger honom lite egentid utanför hans inhägnad och han blir strålande lycklig. Att göra en liten promenad kring området i koppel är populärt och Herbert gläds åt alla de intressanta dofterna på marken han nu ges tillfälle att kolla upp. I hundsällskap väljer han med ålderns rätt att håll sig till de andra äldre och lite lugnare hundarna. De busiga unghundarna stressar honom och han försöker att undvika dem. Herbert är som många lite äldre hundar lite filosofisk till sin läggning. Han kan långa stunder "koppla bort" alla de andra hundarna och stojet och bara lugnt sitta och snusa på vinden som susar i trädkronorna, Till vår härlige Herbert söker vi ett varmt välkomnande, tryggt hem där han för första gången i sitt liv får bli viktig och ges ett stort värde. Herbert vill bo i en lugn miljö med tillgång till egen trädgård / täppa. Finns det redan en hund i hemmet bär det också vara en hund i "mogen" ålder - för gemensam trevnad.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3