www.hundhjalpen.se    Share

FRED

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 jul
Hane
---
---
---
---
5,5
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-01-05
2017-01-05

---
bild-1


Lille Fred räddades av svenska Jennifer från en säker död I ett kommunalt "dödshägn". Här är hennes egna ord från tillfället:

Tyvärr var det miserabla förhållanden för hundarna, sjuka och döende hundar utan tillgång till veterinärvård förvaras tills de antingen självdör eller passerar "den magiska gränsen" för det antal dagar hundarna ska stanna i hägnet före de dödas. Hemskt lidande att se. Hur som helst, vi hade valt ut ett antal hundar och kunde inte ta fler. Då mötte jag en liten, ledsen hanhund som skakade av skräck och bokstavligt talat skrek på hjälp. Gick in i paddocken, och då tog han tag i mig med sina framtassar, som att han bad mig rädda honom. Blödig efter en lång dag tog jag helt sonika upp honom och tog med honom hem, det var inte ett alternativ att lämna honom till att dö.

Fred fick alltså följa med tillbaka till hägnet i Cernavoda där han umgåtts med Jennifer dagligen och är en stor gläjdespridare. Hennes tid som anställd lider dock mot sitt slut och Fred behöver därmed också få lämna hägnet för att inte sörja ihjäl sig. Vi har valt att handikappklassa honom då han har en kronisk hosta som främst visar sig nattetid. En lätt patella-luxation är också konstaterad men inte av en grad som behöver åtgärdas.

Fred är en stor personlighet i litet format. Han är glad och lekfull och älskar att vara med och kolla där det händer något. Nyfiken i en strut. Fred är alltid på bra humör och lockar genom sin uppsyn fram leenden hos alla som träffar honom. Han är godmodig och vänlig, både respektfull och ändå full av bus. Han är duktig på att gå i koppel och tar gärna små svängar i omgivningarna. Bästisarna är givetvis Jennifers egna hundar, Bilbo och Fram, samt hennes skyddslingar Sam och Ella. Gänget umgås hela dagarna och har stor glädje av varandras sällskap. Fred är väl förtrogen med katter och trivs bra i deras sällskap. Vi söker nu för hans räkning ett varmt välkomnande hem där han får bli världens viktigaste lilla hund. Han bor gärna med en glad och snäll hundkamrat.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3