www.hundhjalpen.se    Share

ELYA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 okt
Tik
52
63
34
19
Ja
---

2500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-06-22
2017-05-08

2017-02-12
bild-1


Elya var bara ca tre månader gammal när hon observerades vid flygplatsen i Bucharest. Personal från hägnet är ofta där för att hämta eller skjutsa passagerare och hundar - eller ibland även hämta fraktgods. Denna gång var det avresande passagerare som i gryningen såg den lilla valpen spinga iväg och gömma sig under några bilar. Flygplatsens parkering är definitivt ingen lämplig miljö för en valp - Elya skulle ha blivit kortlivad där. Hon var mycket, mycket rädd så det krävdes stor list och mycket lockande innan den lilla var infångad och i tryggt förvar i SaveTheDogs van. Hon var helt utmattad och sov hela vägen tillbaka till Cernavoda. Veterinären tog sig en första titt och konstaterade grav undernäring och uttorkning - det var nu början av februari och då behövs alla krafter bara för att överleva. Elya hade turen att bli räddad och har fått växa upp i hägnets trygghet. Nu har hennes situation plötsligt förändrats och hon har blivit hack-kyckling. Hon är mycket illa behandlad av andra hundar och personalen gör vad de kan för att skydda henne. Hägnet är dock överfullt och det finns alltid obevakade ögonblick. Elyas situation är mycket akut och hon måste utan dröjsmål få lämna hägnet där hon är i fara.

Från att ha levt relativt behagligt i hägnet har nu Elyas situation förändrats. Hon är en mycket mjuk och försiktig tjej som är undergiven både personalen och andra hundar. När vi besöker hägnet försöker vi ägna henne lite egen tid för at lära känna henne bättre. Elya studerar oss en kort stund men då hon upplever oss som inbjudande och snälla kommer hon fram för att hälsa. Vi är noga med att röra oss lugnt kring henne och tala med våra vänligaste röster. Elya gläds åt kontakten och vi låter henne äta upp allt gott vi har med oss. Vi har informerats om hennes sänkta status bland hundarna och ser att hon blir osäker så fort andra större hundar närmar sig. Hon är rädd, helt enkelt, att återigen bli jagad och hunsad. Hon ger ett intryck av att vara väldigt uppmärksam och intelligent, och har ett mycket stort behov av tillhörighet och trygghet. Det känns mycket svårt att lämna henne, väl medvetna om att hon har det så tufft. Elya har i hägnet fått träffa några av de omhändertagna katterna och har varit ointresserad. Till vår vackra Elya söker vi nu med ljus och lykta efter ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får börja ett nytt liv som innerligt älskad och önskad. Hemmet ska vara relativt lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Elya bor gärna med en snäll och glad hundkamrat som kan ge henne trygghet i allt det nya.


Bilder från Rumänien


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige


Mars 2017:
Elya upplevs som en mycket glad, kärvänlig och lyhörd flicka. Hon har stort behov av närhet och söker kontakt. Elya älskar att småbusa och leka och är väldigt nyfiken på nya leksaker och föremål i hemmet. Hon bor med flera andra hundar och har hittat sin plats i gänget. Att gå på promenad i markerna är det bästa hon vet och vad gäller ytterstadsmiljön där hon bo har hon vant sig med bilar, cyklar, andra hundar etc. Elya behöver ett erfaret och tryggt hem där hon mycket väl kan bo som ensam hund av den som kan ägna henne mycket tid - men hon kan även dela hemmet med en signalsäker och trygg hund. Hemmet ska inte ligga centralt. Inga småbarn.

Maj 2017:
Fodermatte hälsar: "Aldrig har jag promenerat med en mer underbar hund. Elya går fint och mjukt i kopplet, tar ofta ögonkontakt med mig, samt bryr sig inte om andra hundar eller människor. Det är riktigt avkopplande och trevliga promenader som vi tar tillsammans."
2016-12-05: Elya är sponsrad med 1400 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 3800 kr.