www.hundhjalpen.se    Share

ELIAS

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 mar
Hane
46
50
47
67
22,5
Ja
---

3700 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-11-02
2016-11-02

---
bild-1


Elias höll till kring flygplatsen i provinshuvudstaden Constanta. Här går det emellanåt att hitta något att äta då många människor passerar och vissa kastar överblivna matrester. Detta innebär fortfarande inte att livet här är enkelt - smulorna är få och det är många som konkurrerar om dem. Personal från SaveTheDogs besöker ofta staden dels då myndigheter besöks i olika ärenden - dels för att göra inköp. När man passerade flygplatsen såg man genast Elias som stilla satt invid några soptunnor. På långt håll kunde man se att han var mager som en sticka. Elias hade inte mycket krafter kvar. Han protesterade inte när personalen lyfte upp honom och kanske han förstod att något bättre nu skulle ta vid. Hela vägen tillbaka till hägnet satt han lugnt och tittade. Veterinären som stod och väntade förklarade att han nog haft ett tufft liv - lite ärr här och där vittnade om att han fått kämpa för sina matbitar. Elias hade dock inga stora skador utan efter veterinärprocedurerna, bad och mat var han redo för en lång, trygg sömn. Det var nog första gången på väldigt länge Elias sovit så gott - om ens någonsin. Elias behöver nu ytterligare lite tur i livet - han väntar tålmodigt på att bli upptäckt av sitt för-alltid- hem i Sverige.

Elias är en lugn och lite filosofiskt lagd herre. Han umgås gärna och är då vänlig och mycket respektfull. Vi tillbringar en lång stund i hans sällskap och alla trivs med umgänget. Elias snusar runt lite och är sedan nöjd med att bli kelad med. Han är hela tiden noga med att kolla så att även vi har trevligt, vilket vi givetvis har. Elias vackra och kloka ögon speglar hans fina själ. I hundsällskap väljer han att hålla sig till de lite lugnare hundarna - men han har en bra relation till alla i sin grupp, både hanar och tikar. Ungdomarna får busa bäst de vill - Elias är mer intresserad av vad vi människor har för oss. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som han fått träffa och funnit intressanta individer, ev framtida kamrater. Elias kommer att bli en underbar bästa vän för den som har mycket tid att ägna honom. Han har så mycket att erbjuda. Vi söker nu för hans räkning att tryggt och kärleksfullt hem där han äntligen får komma till sin rätt och få uppskattning. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Elias kan tänka sig att bo som ensam hund där man tillbringar mycket tid med honom - men kan även bo tillsammans med en trevlig hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3