www.hundhjalpen.se    Share

CLIVE

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2004 okt
Hane
55
53
46
78
22
Ja
---

1500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-04-06
2017-05-04

---
bild-1


Inte en sommar till I Rumänien - nu måste Clive få lämna hägnet. Han är en äldre farbror utan annan bakgrund än att han hittats på gatan i Cernavoda för tio år sedan. På den tiden fanns enorma mängder hundar ute i samhället och SaveTheDogs kastrationsprogram var i full gång. Clive togs in för kastration men var i så dåligt skick att man snabbt insåg att han inte skulle klara en framtid på gatan. Han blev således kvar i hägnet och är fortfarande kvar. Vi måste ändra på detta så att även Clive får uppleva hur det ska kännas att vara önskad och älskad - att ha en bädd som är mjuk och som är ens egen - och människor som bjuder in till gemenskap. Clives liv rinner iväg och det är bråttom nu. Han ska inte behöva uppleva ännu en stekhet sommar i hägnet utan i stället få ligga på en svensk gräsmatta eller altan och känna sommarvinden i pälsen, medan han lite lojt får tugga på ett märgben. Som äldre farbror har han givetvis lite skavanker, ser lite dåligt och är lite stapplig. Inga stora krav på aktivitet således - utan en lugn och behaglig pensionärstillvaro är vad som efterfrågas. Är det hos Dig?

Clive är kontaktsökande och mycket intresserad av att få vara med och mysa. Han har dock under lång tid levt lite i skymundan och är därför ovan med mycket uppmärksamhet och hantering. Det är viktigt att ta hänsyn till detta och förstå att en gammal hund ofta har stor integritet. Likväl finns här en stor längtan efter tillhörighet och Clive är överlycklig när någon tar sig tid med honom. Han tar t o m lite glada skutt och gör någon lekinvit. Som äldre hund behöver han framöver en lugn tillvaro utan allt för många krav på sig - en tillvaro där han får sprida leenden bara genom att finnas till och söka sig nära. Han är inte van med annat än vuxna människor - så barn under tonåren kommer att förvirra honom. I det idealiska hemmet finns bara vuxna, eller vuxna med tonåringar. Besökande barn är givetvis välkomna. Clive som hela livet levt med hundratals hundar runtomkring är stressad av detta. Han vill väldigt gärna bo som ensam hund i det nya hemmet - för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet. Hemmet bör vara beläget i marknivå och i lugn miljö. Det ska finnas egen trädgård / täppa, där Clive kan avnjuta stunder av molntittande och filosoferande.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3