www.hundhjalpen.se    Share

CATOI

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2008 apr
Hane
58
62
39
69
18-20
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-09-19
2017-02-20

---
bild-1


Vår underbare Catoi har vuxit upp I hägnet. Han hittades som liten valp tillsammans med sin bror Raimond övergiven på en bakgata i Cernavoda, omgiven av sopor som andra hundar lyckats slita åt sig ur en container i jakten på mat. De båda bröderna var dock alldeles för små och svaga för att orka leta upp något ätbart bland skräpet. De båda satt bara håglösa och såg ut att ha gett upp. En boende i området hade hjärta nog att höra av sig till hägnet och be om hjälp för småttingarna. En bil på väg till grannstaden Medgidia fick vända om och så var valparna räddade. Utan den vård och omsorg de fick i hägnet hade de inte levt idag. Raimond är sedan många år en älskad familjehund i Sverige. Catoi hamnade lite i skymundan och fick inte chansen. Detta har vi beslutat ändra på och här har vi nu Catoi i Hundhjälpens adoptionsprogram, väntandes med passet i tassen och siktet ställt norrut. Var finns Catois evighetshem?

Catoi ( som på bilderna har nedklippt päls i värmen ) är en lite äldre gentleman som har en speciell förkärlek för Adriana som både arbetar i och dessutom bor mitt i hägnet. Finns hon i närheten följer han henne som en skugga. Runt Adrianas hus bor hundar i alla storlekar och former och Catoi har visat sin goda sociala förmåga genom att problemfritt umgås med samtliga. Han har också presenterats för några av de katter som bor kring hägnet och då visade det sig att han ville leka - vilket dock inte katterna ville. Catoi älskar att mysa och kela och kan sitta lugnt i timmar och bara njuta om någon tar sig tid med honom. Han är mjuk och respektfull, godmodig men ändock med glimten i ögat. Han följer gärna med på en liten promenad i närområdet och tycker det är väldigt spännande att känna alla nya dofter och dessutom få riktig kvalitetstid på tu man hand. Han håller noga koll på oss och visar med hela sitt kroppsspråk att han är glad och tacksam över detta härliga avbrott i det annars så monotona hägnlivet. Till vår vackre Catoi söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli viktigast i världen. Hemmet bör vara lugnt och ha en egen trädgård / täppa där Catoi kan strosa runt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Catoi bor gärna med en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i allt det nya.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

2017 februari:
Hej på dig blivande matte/husse!
Jag heter Catoi och är en stilig gosse på 8 år som just nu bor i ett jourhem i Billesholm. Jag kom till Sverige för ca 3 veckor sen och jag har anpassat mig fint med min Billesholm-jourfamilj. Jag bor med Mereni som också kommer från HH och 2 andra småttingar som jag funkar fint med. Jag är en glad och positiv kille som gillar att leka, gräva och ha det skoj. Sover gott hela natten i jourmattes mysiga säng. Idag har jag möjlighet att vara ute precis så mycket som jag vill och det vore toppen om jag kunde få fortsätta med det. Jag har opererat mitt ena bakben i höstas och håller på att bygga upp musklerna igen, med träning och korta promenader blir det bättre med tiden säger min jourmatte och jag tror hon har rätt för Mereni springer och skuttar på och han är opererad han med. Det går jättebra att komma och hälsa på mig och lära känna mig bättre om du tror att just jag skulle kunna bli din nya familjemedlem. Hälsningar Catoi.