www.hundhjalpen.se    Share

BRICK

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2005 jun
Hane
49
52
47
70
20
Ja
---

1500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-05-02
2017-05-02

---
bild-1


10 år - inte ett till! Så länge har Brick bott i hägnet sedan han lämnades in av en person som kanske var hans ägare - kanske någon som hittat honom och förbarmat sig över honom. Det gör ont att tänka att denna goe gubbe fortfarande bor kvar i hägnet. Varför han under alla år glömts bort är ett frågetecken. Troligt är att han är så lugn och försynt att han inte har en chans att synas bland de yngre och mer framträdande hundarna. Nu ska Brick få chansen. Vi hoppas få se honom i Sverige i sommar, sakta strosande i solskenet medan han läser den på marken utspridda "dagstidningen". Brick är en äldre gubbe som börjar ha lite grumlig syn - men detta påverkar inte honom nämnvärt. Han är också lite stel och stapplig - och kommer i sitt framtida liv att behöva extra omsorg. Att ta emot en gammal hund är en fantastisk upplevelse - mötet med en gammal hund gör en ödmjuk - det är en ynnest att lära känna den och kunna hjälpa den till en trygg och bra ålderdom. Brick har aldrig varit viktig för någon människa - men nu ska han få bli det. 2017 ska bli det bästa året! Brick väntar tålmodigt med passet i tassen och hoppas att just hans framtida matte eller husse ska se honom snabbt - sommaren är på ankommande och hettan är plågsam. Här har vi vår Brick!

Vi bär alla en "Brick" i hjärtat - en hund som väcker starka känslor och som vi alla vill så väl. Brick är inte van med mycket uppmärksamhet - så han blir lite förvånad och ställd när vi plötsligt är flera som intresserar oss för honom. Han ställer sig nära en av hundskötarna som han redan känner, men kikar lite försiktigt på oss. Efter en stund ser vi att han känner sig trygg och då är det ok att sträcka fram handen och klia honom i den tjocka pälsen. Brick står blickstilla som om han vore rädd att vi ska sluta om han rör på sig. Det kniper lite extra i hjärtat när vi ser hans lycka över att få en egen stund. Hägnet är tufft för en gammal hund - det är alltid liv och rörelse och en hel del oväsen. Allt ska konkurreras om - mat och liggplatser - samt personalens uppmärksamhet. En gammal hund klarar inte detta speciellt bra vilket ökar dess isolering och minskar livskvaliteten. Brick måste nu få någon som ser till just hans behov - som skämmer bort honom med kärlek, godbitar och en skön bädd. Han har inga egentliga krav på aktivitet - lite stillsamt traskande bara och övrig tid är han nöjd med att ligga i sin nya säng och njuta av att ha det mjukt och ombonat. I sitt nya hem vill han ha en trädgård / täppa där han lugnt kan studera marken och lyssna på fågelsång. Hemmet ska såldes ligga i markplan och det bör inte finnas småbarn hemma. Brick är helt nöjd med att bo som ensam hund men kan även dela hemmet med en lite lugnare hund eller en katt.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3