www.hundhjalpen.se    Share

AKIRA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2015 maj
Tik
53
45
35
61
20
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-12-05
2017-05-15

---
bild-1


Endast ca två månader gammal anlände Akira till hägnet i Cernavoda. Det var en äldre man som kom bärandes på henne. Han sade sig inte ha råd att hålla henne med mat och så kan mycket väl vara fallet. Akira var mager och svag - vilket tyder på att även mamman inte haft bra kropps-resurser. Mannen lämnade ingen vidare information utan så fort han släppt taget om valpen, skyndade han sig därifrån. Akira var i ett för inkommande valpar så typiskt dåligt skick att hennes överlevnad var i fara. Hon övervakades noga de första två veckorna men hade livskraft och började ta för sig. Efter några veckor kunden hon flytta in bland andra övergivna valpar och då blev livet genast lite roligare. Akira har nu vuxit upp till en vacker, ung tik som inget hellre önskar sig än ett alldeles eget hem i hundlandet Sverige. Vi presenterar här fina Akira!

Akira är en hund som är väldigt lätt att ta till sig. Hon kommer glatt framspringandes när vi besöker hennes inhägnad - pigga ögon och en viftande svans visar att vi är välkomna. Akira är nyfiken och lyhörd med ett stort människointresse. Hon älskar att leka och plockar själv fram leksaker ur den korg vi burit med oss. Allt ska undersökas och när en boll själv rullar iväg skuttar Akira glatt efter. Vi upplever henne mycket intelligent vilket hon bevisar genom att på enstaka sekunder lyckas öppna en liten behållare med hundgodis. Akira är uppvuxen i hägnet och är trygg i sin miljö. Man måste dock vara medveten om nya miljöer inledningsvis kommer att medföra stora utmaningar för henne - precis som för alla hundar som vuxit upp i hägnet. Akira är i hundsällskap en populär kamrat. I lekparken bjuder hon in andra hundar till lek och bus där hon själv briljerar genom att ta initiativ. Det finns i hägnet även omhändertagna katter som Akira fått träffa. Hon hade gärna lekt med dem men de avböjde, lite tveksamma. Till vår vackra Akira söker vi nu ett livslångt, välkomnande hem där hon får stå i centrum. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Akira bor gärna med en glad och snäll hundkamrat.

Akira har en lätt artros som gör att hon inte kan utsättas för stora ansträngningar som cykling eller joggingturer. Hon kommer att leva ett helt normalt hundliv med trevliga promenader i markerna varvat med mysande hemma och lite tankenötter. Hon är inte en i ordets mening "handikappad" hund men vi väljer att klassa henne som med "särskilda behov."bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3