www.hundhjalpen.se    Share

VENUS

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2015 feb
Tik
48
47
31
12
Ja
---

3500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-11-02
2016-03-20

---
bild-1


En vacker vårdag hämtades Venus tillsammans med sin mamma Donna och systern Vendela från området kring kärnkraftverket i Cernavoda. Många hundar håller till där, då det bor en hel del utländsk personal där. Dessa har ofta en lite vänligare inställning till hundar och sticker emellanåt till dem lite att äta. De brukar också varsko hägnet när någon hund är skadad eller sjuk och behöver hämtas akut. Så att situationen inte ska bli ohållbar gör personal från hägnet ofta rundor i området för att hämta hem de hundar som ser ut att ha det svårast - annars skulle det svämma över av hundar. Valpar är alltid prioriterade. Venus och Vendela beräknades vara ca en månad gamla när man vid hägnet nåddes av ett telefonsamtal. Det var inte troligt att så unga valpar skulle klara sig i miljön - där konkurrensen om resurser alltid vinns av vuxna, dominanta hundar. Det blev således skjuts för hela den lilla familjen till hägnet. Venus har nu vuxit upp till en vacker ung tik med siktet inställt på Sverige.

Venus är en mjuk och lite blyg tjej. Hon vill nog väldigt gärna vara med och umgås, men modet sviktar. Personalen har vunnit hennes förtroende med tålamod - och då vi är medvetna om detta så sitter vi bara lugnt i inhägnaden och väntar på kontakt. Så småningom vågar sig Venus fram och hälsar - och då talar vi mjukt till henne och rör oss lugnt. Båda systrarna får följa med en stund till lekparken vilket är en höjdare. Här släpper hämningarna och de rusar runt som virvelvindar. Även några andra unga hundar får vara med i leken. Venus har ett gott hundspråk och visar på unga hundars vis respekt för äldre och mer dominanta hundar. Hon har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och var inte speciellt intresserad av dem - så förutsättningarna för vänskap är goda. Till vår vackra Venus söker vi nu ett lugnt och förstående hem där man kan ge henne den tid som krävs för att hon ska kunna stärka sitt självförtroende. Hemmet ska vara lugnt beläget och det bör inte finnas barn under tonåren i hemmet. Venus vill bo med en trygg och stabil hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet.

Obs att mått och vikt är vid ca 8 månaders ålder och att Venus kommer att växa något ytterligare.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

2016 mars:
Venus är en smart, ung tjej som snabbt lär sig nya saker. Hon kommer bra överens med katten och tränar mycket inomhus utan störningar, vilket går kanonbra! Ute tycker hon att det är läskigt och hon behöver ett lugn hem, i ett lugnt område utan så mycket liv och rörelse. Barn under tonåren bör ej finnas i hemmet. Venus bor gärna med en snäll hundkompis som kan visa henne vägen i det nya livet.