www.hundhjalpen.se    Share

TRAVIS

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2011 apr
Hane
47
45
35
15
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-06-27
2016-06-27

---
bild-1


Den 4e april i år var det World Stray Animals` Day - den dag då hemlösa djur ska uppmärksammas och ägnas extra omsorg. Denna dag höggs Travis brutalt i huvudet av en man med en yxa. Travis hade inte gjort någon förnär. Han sökte lugnt efter något att äta i en liten by utanför staden Mangalia, då en man ilsket kom springande och försökte döda honom med ett yxhugg i huvudet. Som ett under dog inte Travis utan han lyckades svårt blödande komma undan. Klok som han är sökte han upp en snäll familj som tidigare gett honom mat. De chockades svårt av uppenbarelsen, satte fram mat och vatten och skyndade sig att ringa Mihela Baisan som i området är känd som en hundarnas ängel. Travis var dock svårt traumatiserad av händelsen och sina svåra smärtor och det tog några dagar innan man lyckades fånga in honom. Veterinären som nu tog över var också chockad, men lyckades rengöra och behandla skadorna. Mirakulöst hade Travis öga inte skadats av hugget, men det ena örat var borta. Veterinären säger dock att hörseln inte påverkats då innerörat är intakt. Travis har varit den hund som rört upp mest känslor av alla på Hundhjälpens Facebook-sida. Nu söker han sitt evighetshem där han får glömma bort sin tidigare historia och bara bli älskad.

Travis älskar personalen i Mihaelas lilla hägn. Av fullt förståeliga skäl vill han dock studera nykomlingar en stund innan han känner sig redo för kontakt. Han är mycket mjuk och vänlig när vi hälsar - och vi förstår att här är det viktigt att röra sig lugnt och tala med låga trygga röster. Efter en stund får vi mjukt stryka honom över kroppen och då står han alldeles stilla och bara njuter. Svansen viftar lite försiktigt. Vi känner alla väldigt starkt för Travis. Han har uppvisat en kämpavilja utan motstycke och nu är det dags för guldkanten i hans liv. Då Travis skada tagit lite tid att läka har han först nyligen fått träffa andra hundar. Han har genast hittat några goda kamrater och trivs bra i gänget. Han är till temperamentet lugn och lite eftertänksam, kan långa stunder sitta och blicka ut över hägnet helt i egna tankar. Travis kommer att trivas i ett lugnt hem där han får stå i centrum och äntligen bli rejält bortskämd. Vi söker nu får vår käre Travis evighetshemmet, där han får känna trygghet och kärlek och där inga höga krav ställs på honom. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet som heller inte ska vara alltför centralt beläget. Travis vill väldigt gärna ha en egen trädgård / täppa där han kan strosa runt eller ligga och titta på molnen. Han bor gärna med en snäll hundkamrat och vi tror att han med sitt vänliga sätt även kan bli god vän med en katt.

Travis är inte i ordets bemärkelse en handikappad hund men vi har valt att ge honom denna klassificering på grund av det trauma han varit med om.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3