www.hundhjalpen.se    Share

SHANI

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2005 nov
Tik
52
50
34
64
15
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-02-17
2016-02-29

---
bild-1


Marian arbetade som chaufför vid hägnet i Cernavoda och var ute med bilen på lite ärenden. På väg tillbaka till hägnet såg han på en gata i närheten en hund han inte kände igen. När en ny hund dyker upp vet hela personalen att de ska kolla upp den för att se om den är i behov av hjälp. Shani var det. Hon var utmärglad och rörde sig långsamt och mödosamt. Man kunde se hur trött hon var. Marius stannade bilen och lyckades med lite list och snabbhet fånga in henne. Hon var livrädd och skakade av skräck. Man kunde känna hjärtat dunka under den tunna pälsen. Shani togs omgående in till kliniken vid hägnet och veterinär tog sig en första titt. Det fanns inga skador annat än lite småskavanker men man förskräcktes av hur mager hunden var. Vintern stod för dörren och hade inte Marius uppmärksammat Shani hade hon knappast överlevt svälten och kylan som tar alla kroppsreserver. Nu fick hon i stället flytta in i tryggheten bakom murarna där hon snabbt återhämtade sig och sedan dess glatt hälsar sina favoriter bland personalen varje morgon.

Shani är en "tant" med stor kärlekspotential. Hon älskar att umgås med personalen och inbjuder även oss "nya" människor in i gemenskapen. Shani stryker sig mjukt emot oss och ser väldigt bedjande ut - vem kan motstå denna goa tjej! Vi tar henne med på en liten promenad och slår oss ner på en bänk för att lära känna varandra. Shani är noga med att hålla sig tätt intill och vi ser att hon inbjuder till fysisk kontakt. Vi smeker henne över den lena pälsen och kliar lite kring öronen - Shani sitter som förstenad och bara njuter av att få stå i centrum. Hon är glad och godmodig med den äldre hundens alldeles speciella charm. Kärvänlig som hon är kommer hon snabbt att skapa en varm och förtrolig relation med sin nya familj. Shani rör sig bekymmersfritt i hundsällskap och har många goda vänner. Hon håller sig gärna till de lite lugnare hundarna men kan ibland busa till det ordentligt. Shani har även fått träffa några av de katter som bor i hägnet och vänligt kollat in dem. Till vår goaste Shani söker vi nu ett varmt välkomnande hem som ger henne guldkant på hundlivet. Shani bor gärna med en trevlig hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-32016-02-29: Shani är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Shani är fullt sponsrad!