www.hundhjalpen.se    Share

SAVANNAH

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2012 apr
Tik
37
40
33
51
11
Ja
---

2625 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-02-03
2016-02-03

---
bild-1


Andreea arbetar inom SaveTheDogs med administrativa uppgifter gällande hundarna, resor mm. Hon befinner sig ofta i Bucharest, då ofta i samband med avresande hundar. Denna gång var Andreea på väg till flygplatsen med en kollega och några hundar när de såg en hund skräckslagen springa mellan bilarna på en kraftigt trafikerad väg. Hunden lyckades medan de såg på flera gånger undvika att bli påkörd men turen skulle nog inte hålla i sig. När Savannah passerade lyckades man med list och snabbhet få tag i henne och lyfta in henne i bilen. Savannah var så uppskärrad att man utanpå kroppen kunde se hur hjärtat slog. När de avresande hundarna avlämnats fick Savannah följa med tillbaka till Cernavoda. Hon var mycket rädd och kröp ihop så fort någon bara tittade åt henne. Turligt nog var hon helt oskadd men precis som alla andra hundar som anländer - ohyggligt mager och dessutom väldigt smutsig. Savannah installerades så småningom bland de andra hundarna. Livet i hägnet har inte lyft Savannah ur sin blyghet utan hon har ett stort behov av att få lämna det bakom sig och få en egen familj som öser kärlek över henne.

Savannah har fallit in i hägnets rutiner och trivs bra med sina hundkamrater. Hon tar del i deras upptåg och de lugna vilostunderna när de ibland ligger tätt tillsammans och njuter av vänskapen. Hon har i hundsällskap en god social förmåga med ett väl utvecklat hundspråk som gör att hon är mycket omtyckt. Helst håller hon sig till de lugna och balanserade hundarna - och undviker de största och de dominanta artfränderna. Hon har även fått träffa några av de katter som bor i hägnet och har vänligt hälsat på dem. När det gäller oss människor har nog Savannah tufsats till rejält. Att någon burit hand på henne framstår tydligt. Hon har dock en vilja till vänskap och närhet - det är bara självförtroendet som saknas - och det är här hjälpen nu behövs. Savannah behöver en eller flera personer som kan finnas till för henne - och på hennes villkor hjälpa henne att finna glädje i livet och en positiv nyfikenhet. Vi söker nu för vår vackra viol Savannahs räkning ett lugnt och förstående hem där hon får hjälp att i egen takt börja ta för sig och upptäcka hur roligt det kan vara att vara hund. Hemmet ska vara lugnt beläget, gärna med egen trädgård / täppa. Barn under tonåren bör inte finnas hemma. Savannah behöver en trevlig och trygg hundkamrat i det nya hemmet - för att hjälpa henne tillrätta i den nya livssituationen.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-32016-02-03: Savannah är sponsrad med 2575 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2625 kr.