www.hundhjalpen.se    Share

PLUSICA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2004 feb
Tik
25
24
20
34
3
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-03-09
2016-03-09

---
bild-1


Plusica är en pytteliten hund som övergavs utanför hägnet I Medgidia. Hur man kan lämna en så liten och gammal hund i en främmande miljö, där den är i uppenbar fara på grund av andra, kringströvande hundar, är ofattbart. Inte att undra på att lilla Plusica var livrädd när personalen hittade henne på morgonen. Hon kröp ihop i famnen på en av hundskötarna och borrade in nosen under jackan, som för att gömma sig. Plusica fördes skyndsamt in till kliniken där det var varmt och skönt. Hon fick en liten bädd och lite att äta - innan veterinären var på plats och kunde ta en titt. För att vara en äldre dam konstaterades Plusica vara i hyfsat bra form. Som så många andra äldre hundar har hon dubbelsidig starr men klarar sig bra i det vardagliga. När man är så liten som Plusica och dessutom till åren kommen, så är hägn-livet oerhört tufft. Vi hoppas därför att den här lilla tjejen snarast ska få sin flygbiljett för att få resa till sin alldeles egna familj.

Det känns troligt att Plusica haft ett hem tidigare. Det finns inte en chans att hon skulle ha överlevt alla dessa år på gatan. Hur någon hade hjärta att sätta ut henne på ålderns höst är otroligt. Hon är en väldigt snäll och rar liten "tant" som älskar att mysa, gärna i famnen om någon har tid. Att promenera lite kring hägnet i koppel är också en höjdare - Plusica traskar på som om hon aldrig gjort annat. När det gäller hundar så undviker hon stora / medelstora hundar samt de som är lite tuffare. Är man så här liten måste man vara rädd om sig. Plusica håller sig till några små kamrater och trivs bra med dem. Hon har även fått träffa några av de katter som bor kring hägnet och hälsat vänligt på dem. Till vårt rara, lilla gryn Plusica söker vi nu ett lugnt och tryggt hem där hon får tillbringa resten av sitt liv. Hemmet bör vara beläget i marknivå och ha egen trädgård / täppa där hon kan strosa runt lite på egen hand. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Plusica bor gärna som ensam hund men kan även tänka sig dela hemmet med en snäll, liten kamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3