www.hundhjalpen.se    Share

PETA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2011 maj
Tik
37
31
27
47
8,5
Ja
---

3700 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-05-01
2016-05-01

---
bild-1


Det är många utländska volontärer som besöker hägnet I syfte att transportera hem hundar därifrån. De bor då oftast i SaveTheDogs lägenhet centralt i staden och promenerar till hägnet och restauranger. Det är inte ovanligt att man då stöter på en hund eller katt i stort behov av hjälp. Denna gång kom volontärerna från Italien - de var på väg till hägnet och såg lilla Peta försöka gömma sig under några parkerade bilar. De försökte locka till sig den lilla hunden men hon var oerhört rädd och drog sig undan. Det syntes tydligt att Peta svalt - så man ägnade några timmar till att locka henne till sig och sedan ta henne med till hägnet. Peta förstod nog att detta var räddningen, men hon har troligen mycket dåliga erfarenheter av människor då hon skakade av skräck så fort någon tittade åt henne. Tiden läker dock många sår och Peta blev så småningom mycket fäst vid några av vårdarna. Tyvärr är hägnet inte en bra miljö för rädda hundar då det inte finns någon som kan ägna dem den tid som behövs för att hjälpa dem vidare. Peta trivs heller inte med livet i hägnet då det är för mycket oväsen och konkurrens. Hon är en av de hundar som har ett mycket stort behov av att få resa därifrån - för att inte bli alltmer deprimerad och tillbakadragen.

Peta fångar våra hjärtan när vi träffar henne. Hon är en liten tjej man bara vill krama om och trösta - och tala om att livet kommer att bli så mycket bättre. Detta är också vårt löfte till henne. Peta är försiktig och väldigt mjuk - men har ändå en inneboende önskan till vänskap och tillhörighet. Hon låter oss efter en stund ta kontakt och även om hon först tycker det är lite läskigt att vi smeker henne, så slappnar hon efter en stund av och viftar lite försiktigt på svansen. Vi är väldigt noga med att röra oss lugnt och tala med lugna röster när vi är i hennes närhet. Peta är till karaktären en lugn och belevad liten hund, utan stora krav på aktiviteter annat än lite småpromenader och hemmamys. Hon fungerar bra med de andra hundarna i sin grupp men väljer att umgås med de lugnare och mindre. Stora hundar skrämmer henne. Peta har träffat några av de katter som bor i hägnet och lugnt accepterat deras närvaro. Till vår vackra, lilla Peta söker vi nu ett mycket lugnt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Det bör finnas en egen trädgård / täppa där hon kan strosa omkring. Inga barn under tonåren, gärna enbart vuxna människor. Inga stora krav får ställas på Peta utan hon ska accepteras som den individ hon är. Peta vill bo med en lite mindre, väldigt snäll hund som kan visa henne tillrätta i det nya livet.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3