www.hundhjalpen.se    Share

PAUL

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 jan
Hane
42
39
27
8,5
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-12-29
2015-12-30

---
bild-1


Filippo, SaveTheDogs italienske chef i Rumänien, hittade lille Paul utanför huset där han bor i provinshuvudstaden Constanta. Vägen utanför huset är starkt trafikerad och Paul hade fått en ordentlig smäll av en bil - och som så ofta hade inte bilföraren brytt sig om att stanna och se efter hur det gått för hunden. Paul låg alldeles stilla med blod flödande från ena bakbenet. Filippo gjorde ett tryckförband och körde omgående till Medgidia där veterinären väntade. Ett mycket svårt lårbensbrott konstaterades och man gjorde sitt bästa för att lappa ihop benet. Det gick väl sisådär. Frakturen läkte men muskulaturen var svårt skadad / avskuren och är numera i stort paralyserad. Paul får därför dras med en hälta livet ut. Han tycker själv inte det är ett stort bekymmer utan tar sig fram dit han behöver, Han har haft ett fåtal små epilepsi-anfall, den mindre sorten utan kramper, eventuellt även detta orsakat av bilolyckan. Anfallen är så sällsynta och små ( lätt medvetandesänkning ) att han inte medicinerats. Som hund med speciella behov är livet i hägnet inte det lämpligaste, med den ständiga konkurrensen om resurser, den höga ljudnivån och enkelt uttryckt - frånvaron av en lugn vrå. Paul har tidigare varit en av våra fadderhundar med tack vare hans härliga karaktär vill vi nu ge honom chansen till ett eget hem i stället. Paul står nu med sin biljett i tassen och väntar på sitt evighetshem.

Paul ser så härlig ut att man faller handlöst för hans speciella charm. Han är ytterst social och är en av de hundar som snabbt hälsar alla välkomna till hägnet. Han går fritt på området framför kliniken och håller ett öga på det mesta som försiggår. Lite envis är han dock - och det krävs en hel del mutande för att få honom att göra som man vill. Han älskar att mysa och umgås - men väljer själv tidpunkten och längden på samvaron. Sedan knallar han lugnt iväg en stund för att senare återkomma och lika glad är han då igen över att se oss. En självständig kille alltså - kung över sina kvadratmeter. Paul trivs bra med de andra frigående hundarna och där är de trevliga tikarna favoriter. Katter förstår han sig däremot inte alls på. Till vår store, lite egensinnige charmör Paul, söker vi nu ett alldeles speciellt hem där han får fortsätta att vara just sig själv. Vi söker dig som välkomnar honom med öppna armar och som söker en klipsk och härlig grabb. Paul är nöjd med lite kortare promenader - och älskar att filosofera när tillfälle bjuds. Vi önskar honom nu livets bästa; en egen, mjuk bädd, smaskiga godbitar och kärlek i överflöd. Paul bor gärna som ensam hund för att då få all uppmärksamhet - annars med en trevlig tik. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet - som ska vara beläget i marknivå med egen täppa / trädgård.

Då Paul är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för hans överlåtelse, läs mer här.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2015-12-29: Paul är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Paul är fullt sponsrad!