www.hundhjalpen.se    Share

MARA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2007 maj
Tik
46
56
35
18,5
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-11-14
2015-12-16

---
bild-1


Mara höll till vid en skola i staden Cernavoda. En del av barnen matade och lekte med henne - medan andra kastade sten efter henne och slog henne. Lärarna tyckte inte alls om att ha en hund på skolgården - oavsett hur snäll den var. Man ringde till hägnet och krävde att hunden skulle avlägsnas - annars skulle man själv se till att verkställa detta. Maras liv var i fara och hägnet skickade ut en chaufför att hämta henne. De barn som varit snälla med henne blev väldigt ledsna och skickade med henne några smörgåsar. Mara föll in i livet i hägnet och hamnade lite i skymundan, bakom de tuffare hundarna som är de som syns och hörs. Åren gick och Mara har nu bott i hägnet i över sju år - vilket är NOG. Denna underbara, gamla tik ska även hon få leva ett värdigt hundliv - med allt det goda det innebär. Inte en vinter till i hägnet. Vi hoppas nu att någon ska erbjuda denna rara, äldre tik allt livets goda. Formaliteterna är klara - bara hemmet saknas.

Mara fångar allas våra hjärtan. Hon är oerhört vänlig och tillmötesgående och vill inget hellre än att bli älskad och omskött. Hela sitt liv har hon varit en i mängden - och aldrig fått var viktig. Vi ger henne kvalitetstid när vi träffar henne. Borstar lite och kelar. En liten sväng utanför inhägnaden är också trevlig - det är sällan Mara haft möjlighet att snusa på gräs och tuvor. Hon njuter av allt nytt och tittar på oss med de snällaste ögon som finns. Hon är med ålderns rätt lugn och belevad, utan stora krav på aktiviteter. Små promenader och mycket närhet kommer att göra henne lycklig i det nya hemmet. Mara är god vän med de andra hundarna i sin grupp, men väljer att umgås med de lugnare hundarna. Blir det stojigt drar hon sig undan. Mara har fått träffa några av de katter som bor i hägnet - och har hälsat mycket vänligt på dem. Till vår hjärtevän Mara söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får mycket uppmärksamhet och kärlek. Hemmet bör ligga i marknivå så att det finns en trädgård / täppa, där hon kan strosa runt på egen hand. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Mara bor gärna med en snäll och lite lugnare hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2015-11-23: Mara är sponsrad med 200 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2400 kr.
2015-11-23: Mara är sponsrad med 150 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2250 kr.
2015-11-24: Mara är sponsrad med 200 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2050 kr.
2015-11-27: Mara är sponsrad med 550 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Mara är fullt sponsrad!