www.hundhjalpen.se    Share

LUPICA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2005 maj
Hane
53
57
48
21
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-05-11
2016-05-11

---
bild-1


Lupicas historia berör oss alla. Han övergavs på gatan vid ca tre års ålder, utelämnad att själv klara livhanken. Tack vare sin extrema vänlighet och snälla framtoning var det flera människor som hjälpte honom med mat. Lupica levde relativt tryggt i området och hade flera skyddsänglar. Så småningom beslöt myndigheterna i staden Mangalia att rensa upp gatorna från hundar - och Lupica fångades in och skulle ha dödats om inte hans människovänner hade sökt upp dödshägnet och begärt att få tillbaka honom. Detta upprepades gång på gång - då ingen hade möjlighet att ge Lupica tryggheten av ett eget hem - utan han fick varje gång återgå till sitt område på gatan - för att därefter fångas in igen. I slutänden skulle Lupica varit chanslös, så Mihaela Baisan som driver ett litet, privat hägn beslöt att ge honom en fristad. Lupica var vid det laget i dåligt skick och hade ett stort, kraftigt infekterat sår i nacken. Det här är en äldre farbror, så snäll som man bara kan vara. Vi vill nu hjälpa honom till de bästa åren i hans liv - de enda riktigt bra åren. Lupica söker sitt hem i Sverige - passet har han redan i tassen!

Lupica är en underbar personlighet som alla trivs med, människor och hundar. Han är oerhört snäll och vänlig och visar med hela sitt kroppsspråk sina vänliga intentioner. Lupica älskar att kela och mysa och får aldrig nog av närhet. Han är mjuk och följsam och visar stor respekt för alla. Åldern till trots är han en glad och ganska lekfull farbror. Om någon har tid att leka lite med ett rep eller en boll så är han med. Gömmer man sig bakom ett träd tar Lupica det på fullt allvar att söka upp och rädda en. Han är en fantastisk kamrat men har aldrig haft en alldeles egen människa att slösa sin tillgivenhet på. Lupica trivs bra i hundsällskap och har många goda vänner. Han tar emellanåt del i lite bus, men betraktar gärna ungdomarna när de får sina värsta lekryck. Med sin underbara karaktär tror vi att han även kommer att kunna bli god vän med en katt. Till vår allra bäste Lupica söker vi nu ett underbart och speciellt hem - där han för första gången får bli viktigast i världen och väldigt bortskämd. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som bör vara beläget i marknivå med egen trädgård / täppa där Lupica kan strosa runt. Han kan mycket väl tänka sig att bo som ensam hund - eller varför inte med en trevlig tik.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3