www.hundhjalpen.se    Share

LORD

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2012 jul
Hane
60
51
42
74
30
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-02-03
2016-03-02

---
bild-1


Lord hade turen att rätt person fanns på plats när olyckan skedde. Han bodde mitt i centrala Medgidia och var som vanligt ute och sökte något ätbart när han vid ett vägskäl fick närkontakt med en bil. Lord skrek i högan sky medan bilföraren nonchalant bara körde vidare. Ett snällt par som råkat befinna sig i närheten bevittnade det hela och skyndade fram för att hjälpa den stackars, svårt blödande hunden. Man hade ingen egen bil men ringde skyndsamt till hägnet, alltmedan man höll åt kring den kraftiga blödningen. Snabbt var personal från hägnet på plats och Lord skjutsades till veterinären för akutvård. Blödningen stoppades och benet stadgades. Lord hade en fraktur som fått självläka med benet i ett tillrättalagt läge. En lätt hälta kvarstår efter incidenten, men det är inte något som bekymrar vare sig Lord eller veterinären. Nu hoppas denne fine kille på ett eget hem - med alldeles egna människor att visa sin tillgivenhet. Flygbiljetten fattas.

Det bästa vår glade Lord vet är att vara ute och traska. Närmar man sig med ett koppel i handen är det här en kille som nästan kryper ur skinnet av glädje. Han följer högtidligt med när han blir utvald och ser mäkta nöjd ut när vi öppnar grinden ut från hägnet och han får känna de nya, spännande dofter som döljer sig bland gräs och stenar. Lord är väldigt social och tillgiven. Vi sätter oss på några stenar och då har Lord fullt upp med att tala om för oss hur roligt han tycker det är att få vara med oss på egen hand. Hela kroppsspråket uttrycker glädje. Temperamentsmässigt är han balanserad, bus och lek varvas med lugna stunder och stilla funderande. Lord har fantastiska egenskaper som gör honom till en framtida fin familjehund. Han rör sig smidigt bland de andra hundarna och har många goda vänner. Vi ser honom senare glatt umgås med några av dem i sin inhägnad när vi går vidare. För vår härlige Lords räkning söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får mycket uppmärksamhet. Han kan tänka sig bo som ensam hund får att då få stå i centrum - men har heller inget emot att dela hemmet med en trevlig hundkamrat.

Då Lord är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för hans överlåtelse, läs mer här.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-32016-02-03: Lord är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Lord är fullt sponsrad!