www.hundhjalpen.se    Share

LAURA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 maj
Tik
58
54
39
74
27
Ja
---

3700 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-06-07
2016-06-07

---
bild-1


Den tidiga hösten är ofta väldigt vacker I södra Rumänien, frisk och klar luft har avlöst den tryckande sommarvärmen. En vacker syn var dock inte Laura som kämpade sig sakta framåt i Cernavodas centrum. Hon var väldigt mager och det syntes att hon var svag. När hon försökte närma sig några sopcontainers blev hon bortjagad av andra hundar. Personal från hägnet såg detta och beslöt sig ingripa. De förstod att Laura var i fara då hon inte orkade hålla undan de andra hundarna och därmed inte skulle kunna försvara minsta matbit. De lockade på henne genom att visa fram lite hundgodis - och Laura verkade glädjas oerhört av att bli räddad. Hon slöt ögonen och lutade stillsamt huvudet mot en av hundskötarna under färden till hägnet. Laura var illa ute, men hon återhämtade sig snabbt och är en av de hundar som verkligen älskar sina räddare. Hägn-livet är dock inte en bra lösning utan Laura hoppas att få en alldeles egen familj i Sverige som kan ge henne allt hundlivets goda.

Vi faller handlöst för Lauras charm. Hon är vänligheten själv när hon kommer traskandes för att göra vår bekantskap. Hälsandet är mjukt och respektfullt, men Laura har allt en liten glimt i ögat, som för att försäkra sig om att bli ihågkommen och återigen få mysa en stund. Hon älskar att umgås och får aldrig nog av kelande och kliande. Hon kråmar sig och ser väldans nöjd ut. Personalen berättar att hon tycker om att gå ut och gå - och snabbt hittar vi då ett koppel och tar med Laura ut en sväng. Det är härligt att se hur hon njuter. Det finns så mycket att lukta på och hela tiden söker hon vår kontakt som för att försäkra sig om att vi också har trevligt. Det har vi. Till temperamentet är Laura lugn och behaglig, även om hon kan busa loss lite smått med de andra hundarna. Hon är god vän med samtliga hundar i sin grupp och är även välvilligt inställd till de katter hon fått träffa. Vi ser Laura som en fantastisk blivande familjehund. Till denna underbara tjej söker vi nu evighetshemmet, där hon överöses med kärlek och omtanke. Laura bor gärna med en trevlig hundkamrat. Hon skulle uppskatta en egen trädgård / täppa varifrån hon kan spana ut över omgivningen eller bara ligga och slappa.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 till 3700 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3