www.hundhjalpen.se    Share

GOLD

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2012 apr
Hane
38
45
37
14,5
Ja
Gold saknar en del av ena bakbenet

1500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-12-17
2016-10-17

2016-02-14
bild-1


En tidig vårdag var SaveTheDogs chaufför Marian på väg från huvudstaden Bucharest till Cernavoda. Motorvägen är kraftigt trafikerad och man ser ofta hundar kring vägkanten, desperat sökandes efter något att äta. Marian såg här lille Gold som mödosamt tog sig fram. Redan från bilen såg Marian att hunden var verkligt illa ute. Revbenen stod ut och krafterna var slut. Det var inga problem att locka till sig Gold som verkade glad att bli räddad. Han fick sitta i framsätet bredvid Marian på vägen till hägnet, ivrigt knaprandes på några skorpor. Gold saknar en del av det ena bakbenet. Det var ingen ny skada utan han var så redan vid upphittandet. Det kan vara en medfödd skada, eller så har tassen i en fälla eller annat slitits av. Detta handikapp påverkar dock inte Gold i det dagliga livet. Nu hoppas denne lille grabb att få sin efterlängtade resa till Sverige - dit så många kamrater redan rest. Han väntar ivrigt!

Gold är en härlig grabb som strövar fritt ut och in i hägnet. Han hälsar alla snälla besökare översvallande - och står sedan villigt till förfogande för diverse kel. Gold är oerhört godmodig och glad. Han har en god social förmåga och väljer gärna människors sällskap när tillfälle bjuds. När vi träffade honom var han i sitt esse och förevisade oss gärna hela sitt kungarike. Han är god vän med alla de andra hundarna i sin grupp och deltar i deras aktiviteter. Helst håller han dock ordning på det som händer och sker - genom en vaken och uppmärksam blick. Gold har fått hälsa på de katter som bor kring hägnet och har behandlat dem med respekt och vänlighet. Till vår charmör Gold söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han får stå i centrum. Han kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där man kan ägna honom mycket tid - men bor annars gärna med en trevlig tik. Hemmet bör vara beläget i marknivå med egen liten täppa där Gold kan strosa runt, precis som han är van att göra. Barn under tonåren bör ej finnas i hemmet.

Då Gold är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för hans överlåtelse, läs mer här.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

Oktober 2016:
Gold, som numera kallas för Frasse, kom till oss i februari 2016, han var då en försiktig kille som smög runt i huset och luktade, hans första veckor hos oss vågade han endast gå korta promenader kring vårt hus. Frasse har utvecklats till en fantastisk kille, han kan fortfarande vara lite reserverad i mötet med nya människor men när han väl vågat sig på att lukta så älskar han alla. Frasse känner sig osäker på barn när dom kommer för nära annars har han inga bekymmer med att dom leker runt honom, han ligger lika lugnt på sin plats och sover. Att sova är förövrigt Frasses favorit sysselsättning, gärna i soffan eller på golvet på något mjukt. Frasse är en vän för livet om man älskar att mysa och ger honom en och annan korv att mumsa på ibland. Frasse älskar mat, han undviker dock gärna så långt det går att äta sitt torrfoder, han vet ju att det kan finnas rester! Frasse går fint i koppel, har lärt sig några kommando sedan han kom till oss och kan garanterat lära sig fler. Frasse är en liten latmask med glimten i ögat, regnar det kan han gärna stanna inne om han får bestämma, skogspromenader gillas och att få sitta några timmar och bara titta på naturen uppskattas, gärna i sällskap av en liten trevlig tik. Frasse charmar alla han möter och man älskar honom från första stund!
2015-12-17: Gold är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.