www.hundhjalpen.se    Share

FELICIA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2008 sep
Tik
46
49
31
61
11,5
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-04-04
2016-04-04

---
bild-1


Personalen vid hägnen har ofta ärenden I huvudstaden Bucharest. Det kan vara volontärer som ska hämtas och skjutsas, hundar som ska resa och så givetvis de vanliga inköpen av diverse förnödenheter. Dessa besök i staden har räddat många hundars liv - då man ofta uppmärksammat hundar i svåra situationer där det varit direkt fara för deras liv. Felicia var en av de som hade turen på sin sida. Hon sågs ligga invid några buskar bredvid affärerna där personalen hämtade varor. De noterade att hon knappt rörde på sig när de gick förbi - någon som inte är ett bra tecken. Man gick fram och såg då att Felicia helt enkelt var för svag för att orka reagera. När man lyfte på en tass så föll den slappt tillbaka till marken. Felicia lyftes in i bilen och man lyckades få i henne några droppar vatten - det var en varm dag som plågade både människor och djur. I hägnet sattes hon på näringsdropp och redan dagen efter lyfte hon på huvudet när veterinären tittade till henne. Efter denna tidigare eländiga tillvaro är Felicia idag vid god hälsa och gott humör - men givetvis längtar hon efter att få alldeles egna människor att skämma bort.

Felicia fångar allas hjärtan. Hon har sina år till trots ett ungt sinne och älskar att leka och skoja - och äta godbitar. Hennes bedjande ögon är mycket svåra att ignorera. Hon är sällskaplig och vänlig och pockar genast på uppmärksamhet när vi besöker hennes inhägnad. För att få lite "egentid" tar vi med henne därifrån och sätter oss tillsammans i lekparken. Felicia är överlycklig att få stå i centrum och få eget "mys". Hon rullar i gräset och skuttar glatt omkring. Vi delar lite medhavt fika och pratar sedan lite allvarligt om livet - hon lyssnar uppmärksamt när vi berättar att vi nu ska söka ett eget hem till henne. Felicia är en god kamrat till alla; människor, andra snälla hundar och så givetvis de katter där en del traskar fritt kring hägnet. Hon är stabil och klok - och mycket lättsam att umgås med. Till denna underbara tik söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får leva härliga dagar och erbjudas allt som förgyller ett hundliv. Felicia bor gärna med en snäll hundkamrat, men kan om man i det nya hemmet har mycket tid för henne - även tänka sig att bo som ensam hund.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3