www.hundhjalpen.se    Share

EVA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2004 jun
Tik
34
38
33
46,5
10
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-08-15
2016-11-15

---
bild-1


Vår lilla Eva hittades en höstdag i Cernavoda av en italiensk volontär. Damen i fråga gick till fots genom staden när hon vid en parkering såg en liten hund som irrade omkring. Eva sprang fram och tillbaka och verkade inte höra hemma i området. Kanske är hon en av de många hundar som dumpas i Cernavoda av människor i näraliggande samhällen - i tanken att hunden eventuellt kan bli upphittad och omhändertagen där. Ett grymt öde för en liten hund som Eva som var helt oförmögen att klara sig själv. Hade hon inte räddats denna dag skulle hon inte ha klarat vintern utan antingen blivit ett offer för trafiken eller svultit ihjäl. Eva darrade våldsamt i famnen på sin räddare, men förstod på något sätt ändå att det skulle bli bra då hon tryckte sig hårt emot henne och blundade. Eva togs emot av veterinär som noterade en oskadd hund men med ett mycket dåligt allmäntillstånd. Eva vårdades efter bästa förmåga och är nu en av våra äldre skyddslingar som vi hoppas kunna få flyga till ett välkomnande hem innan vinterkylan sätter in. Eva är redo - passet har hon i tassen.

Eva är en förtjusande äldre "tant" som längtar bort från hägnet. Hon är som sig bör vid sin mogna ålder lugn och eftertänksam, väldigt klok. Eva närmar sig värdigt när vi besöker hägnet och visar att hon ser fram emot att göra bekantskapen. Den lilla svansen viftar vänligt och Eva snusar runt oss för att säkerställa vem vi egentligen är. Vi samtalar om livet en stund och förklarar för henne att vi ska se till att hon tillbringat sin sista vinter i Rumänien - hon tittar lugnt och tillitsfullt på oss. Eva har inte stora krav på livet - en trygg tillvaro med snälla människor, god mat och en mjuk bädd. Lite trevliga promenader där hon i egen takt får undersöka omgivningarna. Hon är god vän med de andra hundarna i sin grupp och har även fått träffa några katter som hon inte tyckte var särskilt intressanta. Till denna rara tant söker vi nu ett lugnt hem beläget i marknivå med egen trädgård / täppa där Eva får strosa runt och filosofera. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet. Eva kan tänka sig bo som ensam hund och lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan också tänka sig dela hemmet med en snäll, inte alltför stor hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

Text från Sverige

2016 november:
Fina tösen Eva bodde in sig snabbt, redan efter en vecka i Sverige hade hon gått från att vara lite blyg och reseverad till att själv söka kontakt och be om lite gos. Koppelträningen går med stora kliv framåt även den och hon vet redan vart godisskåpet finns ;)
Hon tycker om att ha sällskap men kan även ta en tupplur i en egen hörna. Lite försök till bus har hon hunnit med också men den andra hunden har varit lite svårflörtad, hittills. En pigg och glad liten dam är hon, som gärna hänger med på trevliga promenader och njuter av livet som älskad familjehund - Troligtvis en helt ny upplevelse för vår fina lilla Eva. Nu hoppas hon att hennes för-alltid-hem ska hitta henne, var finns ni?