www.hundhjalpen.se    Share

DONNA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2007 feb
Tik
55
65
44
24
Ja
---

5200 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-01-18
2016-01-18

---
bild-1


Donna är en av de få äldre hundar där vi känner till hela historien. Donna och systern Beya dök som små valpar upp utanför en restaurang i staden Mangalia. Ägarna där fäste sig vid de små och hela personalen skämde bort dem. Området utanför restaurangen blev ett hem för systrarna, där de kände sig trygga och välkomna. Detta tog slut för två år sedan när Constantas hundfångare fångade in dem och tog dem till det brutala dödshägnet där vidriga övergrepp begås mot hundarna. Restaurangägarna lyckades få tillbaka Donna och Beya som återigen bodde på gatan utanför restaurangen. Systrarna fångades in en andra gång och skulle dödas direkt - men återigen lyckades restaurangägarna få tillbaka dem. Inför nya hot från hundfångarna lyckades man placera hundarna på en inhägnad gårdsplan utanför staden - där de skulle ses efter. Några veckor senare kastades de ut därifrån. Mihaela Baisan och det lilla hägnet STAAD blev deras räddning, även om systrarna haft det mycket svårt att finna sig tillrätta bland så många hundar. Donna är en av de hundar som har ett extremt stort behov av att snarast få resa till ett bättre liv.

Donna är den lite blygare av de två systrarna. Hon är vänlig och mjuk men har nog fått så många törnar i livet att hon behöver lite extra tid för att våga lita på människor runtomkring. Våra representanter som träffat henne lovordar henne och har tagit henne till sitt hjärta. Donna som fått leva "fri" största delen av sitt liv har det svårt i hägnet med det begränsade utrymmet och alla stojiga hundar. Det märkts tydligt att hon inte trivs där. De andra hundarna är tyvärr inte snälla med henne utan hon attackeras ideligen. Donna har sin hundkoja som sin fristad och ligger ofta där och trycker, rädd att komma fram och igen utsätta sig för de andra hundarnas tjuvnyp. Detta är enormt stressande för henne. Hon har fått träffa några katter och dem har hon vänligt snusat på. Till vår rara Donna söker vi nu ett varmt välkomnande hem som kan ge denna underbara tik den trygghet och tillhörighet hon så innerligt behöver. Hemmet ska vara lugnt beläget och ha en egen trädgård / täppa - där hon lugnt kan strosa omkring. Hon önskar sig snälla människor och små promenader i naturen. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Donna bor gärna med en mycket snäll hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3