www.hundhjalpen.se    Share

CICA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 mar
Tik
48
51
35
15,5
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-12-21
2015-12-28

---
bild-1Cica är en av våra fadderhundar som nu tas ur det programmet för att i stället få chansen till ett alldeles eget hem. Hon hittades halvårsgammal av Alina, veterinären i staden Medgidia. Cica linkade fram längs vägkanten och drog det ena frambenet längs marken. Hon hade helt klart råkat ut för en påkörning, där man som vanligt är bara lämnat hunden och kört vidare. Alina närmade sig genast och Cica var lycklig att få hjälp. Hon stod lugnt och väntade och Alina kunde lyfta upp henne. Cicas ena framben hade flera frakturer och man lyckades pussla ihop henne behjälpligt. Ytterligare ett re-konstruktivt ingrepp kommer att göras - och då efter att Cica konfirmerats till ett gott hem - detta för att minimera konvalescenstiden i Rumänien där lugn och ro samt rehabilitering inte kan erbjudas. Cica kommer i sitt nya hem att få mjukstarta med mindre promenader för att så småningom stärka sitt ben. Hon förväntas bli så gott som helt återställd. Vi hoppas hitta ett fantastiskt hem till denna rara tjej som nu ivrigt väntar.

Cica är en glad och godmodig tjej som betraktar världen med en positiv inställning. Hon älskar sina vårdare och hälsar dem glatt så fort hon ser dem. Alla vet att Cica stortrivs i lekparken så man försöker ge henne en stund där när möjlighet finns. Det är även där vi första gången träffar henne. Vi noterar hennes hälta och gläds åt att hon nu kommer att kunna få hjälp och därmed bättre livskvalitet. Cica leker och busar och är verkligen i sitt esse. Även vi som är nykomlingar hälsas med glädje. Vi sitter med Cica och pratar lite om livet med henne - och att hon nu ska få sin operation som kommer att hjälpa henne - allt medan hon uppmärksamt lyssnar och ser ut att förstå. Hon är god vän med alla hundar hon träffar även om hon gärna håller sig undan de tuffaste. Katterna kring hägnet har hon fått träffa och bara mjukt snusat lite på. Till denna glada, nyfikna och kärleksfulla tjej söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där man kan erbjuda henne hundlivets bästa i form av tid och omtanke - samt den materiella tryggheten. Cica kommer att bli en underbar familjehund. Hon bor gärna med en snäll och pigg hundkamrat.

Då Cica är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för hans överlåtelse, läs mer här.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2015-12-21: Cica är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Cica är fullt sponsrad!