www.hundhjalpen.se    Share

BRIGITTA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 jun
Tik
37
40
32
10
Ja
---

2500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-01-28
2016-08-23

---
bild-1


Mihaela Baisan driver ett litet, privat hägn i semesterorten Neptun utanför Constanta. Hon har sedan flera år ett samarbete med SaveTheDogs och därmed nu också Hundhjälpen. Mihaelas hundar är utvärderade och förberedda enligt SaveTheDogs protokoll. Här presenterar vi nu lilla Brigitta som vuxit upp i hägnet STAAD. Mihaela hade en tidig och het augustimorgon fått besked om att en kull valpar låg övergivna under en bro i närheten. Hon åkte genast dit för att se vad som stod på. Valparna gömde sig i det höga gräset och trots att Mihaela sökte i omgivningen så hittades ingen mamma. Valparna såg också svårt medtagna ut och det fanns ingen tid att förlora. Av de fyra valparna som då var ca 7-8 veckor gamla var Brigitta den minsta och synbart svagaste. Hon var dock den enda som överlevde den första veckan efter omhändertagandet. Dödligheten bland inkomna valpar är generellt extremt hög - så detta var inget undantag. Brigitta hade dock livsgnista och tog sig igenom krisen - och är nu en vacker ung tik med strålande hälsa - redo för ett nytt liv i Sverige.

Brigitta är en väldigt söt och rar liten tjej med lite försiktig inställning till nya människor och miljöer. Hon tycker väldigt mycket om flickorna som arbetar vid hägnet och söker ofta deras sällskap. När hon träffar oss som är nya bekantskaper, vinnlägger vi oss om att tala lugnt och mjukt och inte göra häftiga rörelser. Efter en stund förstår Brigitta att vi vill väl och då får vi lyfta upp henne och gosa. Den lilla svansen viftar lite glatt och hon tackar efter en stund ja till lite goda kex vi har med - och som äts med stort allvar. I hundsällskap så föredrar Brigitta de i samma storlek. Hon har två bästisar - en tik och en hane - som hon tillbringar sin tid med. De äter och sover tillsammans och finner trygghet i varandras sällskap. Stora och buffliga hundar gör Brigitta lite osäker och då kan hon dra sig undan. Till vår söta Brigitta söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där hon får fortsätta sin positiva utveckling och stärka sitt självförtroende i egen takt. Hemmet bör inte vara centralt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Brigitta vill bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan visa henne tillrätta i det nya livet.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

Text från Sverige

Augusti 2016, jourmatte skriver:
Gittan är en glad, pigg, snabb, uppmärksam, leksugen och riktigt underhållande att umgås med och titta på. Går med spårlina och följer fint, drar inte och älskar promenader. Följsam och trogen studsar hon runt oss men kan också stanna upp och lägga sig och vänta. Hon älskar mat, bus lek i gräs och grus både själv och med storebror. Mig och Towa älskar hon och myser gärna i knät eller famnen men hon har ännu inte helt accepterat männen i familjen som pålitliga vänner de måste bjuda på godis och stort tålamod. Hon bjuder ofta in Charlie till brottnings eller boll-lek. Tugga pinnar och dra ludden av tennisbollar kan roa henne i timmar liksom att sniffa runt i trädgården. Hon har inga större rädslor utan klarar av olika ljud både inne och ute, trafik, hästar och katter är inga problem. Nu tränar vi på att möta och förstå att våra besökare alltid är vänliga. Lättast är det att möta nya människor ute men idag gick det riktigt bra även inne! I stort sett helt rumsren förutom ett glädjekiss under brottningsmatch med "storebror". Duktig på att göra sina behov både på promenad och ute på tomten.