www.hundhjalpen.se    Share

BOLTON

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2008 maj
Hane
46
50
40
17
Ja
---

2600 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-07-15
2016-07-15

---
bild-1


Bolton levde under manga år, troligtvis hela sitt liv, på gatan I staden Neptun vid Svarta Havet. Han höll till vid en liten verkstad där alla kände honom och där man också matade honom. Så småningom öppnades en liten restaurang alldeles nära och helt naturligt började Bolton hålla till även där, ditlockad av de härliga dofterna. Då startade hans helvete. Ägarna till restaurangen skrek och kastade saker på den snälla Bolton för att få iväg honom. Till sist ringde de kommunens hundfångare och Bolton var chanslös då han fördes till Biobaza, det fruktansvärda dödshägnet, där hundar förvaras i 14 dagar under obeskrivliga förhållanden innan de brutalt dödas i andra hundars åsyn. Boltons lycka hette Mihaela Baisan. Hon driver ett litet, privat hägn i Neptun och kände till Bolton sedan länge. Hon märkte att Bolton saknades på gatan och fick höra vad som hänt. Snabbt satte hon sig i bilen och lyckades utverka att få honom utlämnad. Bolton som är en oerhört rar, lite äldre farbror var räddad. Vi vill nu ge honom livslång trygghet i Sverige.

Bolton är en oerhört kärvänlig farbror som hälsar oss välkomna när vi anländer till STAAD. Han kikar på oss en minut - för att sedan mer eller mindre överfalla oss med sina glädjeyttringar. Mihaela berättar att vanligtvis är han lite mer reserverad inför främmande människor, vilket inte är konstigt med tanke på vad han varit med om. Det brutala infångandet och hans vistelse i Biobaza gör också att vi är noga med att vara lugnt tydliga i vårt rörelsemönster, så att han ska förstå våra intentioner och känna sig trygg. Bolton är lugn och balanserad till temperamentet. Han kommer att älska intressanta vandringar i markerna men även det stilla hemma-myset. Han kommer bra överens med de andra hundarna i sin lilla grupp, men har en förkärlek till trevliga tikar. Katter finns inte i STAAD, men med träning kommer säkert Bolton att kunna acceptera en katt. Till vår stilige gentleman Bolton söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han får stå i centrum. Hemmet bör ligga i marknivå med egen trädgård / täppa, så Bolton kan strosa omkring på egen hand och njuta av livet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Bolton bor gärna som ensam hund men kan även tänka sig dela hemmet med en stabil och snäll hund, gärna då en tik.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3