www.hundhjalpen.se    Share

BELLA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 nov
Tik
35
43
30
11
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-12-17
2015-12-17

---
bild-1


Även om det känns tråkigt när en ägare lämnar in sin hund till hägnet får vi vara tacksamma att han / hon väljer detta alternativ när hunden inte längre är önskvärd. Många hundar dumpas annars i ödemarken eller längs stora vägar, där de flesta går en kvalfull död till mötes. Bella anlände med sin ägare, en man som sade sig ha fått arbete i Spanien och inte kunde ta hand om hunden längre. Kanske var det sant, kanske inte. Bella mottogs givetvis med öppna armar och hon fick gå igenom de vanliga ankomstprocedurerna. Så småningom flyttades hon in bland andra, lite mindre hundar. Livet i hägnet är ofta svårt för de hundar som kommer från hem. De är inte vana med stressen och oväsendet, och det ständiga konkurrerandet om resurser. Bella var nog ganska olycklig inledningsvis, men fäste sig snart vid några av vårdarna och då kändes livet genast lite lättare. På Bellas önskelista står dock ett alldeles eget hem i hundlandet Sverige, något som vi hoppas kunna erbjuda henne inom kort.

Bella är mycket social och sällskaplig. Hon strålar av glädje när hennes favoritvårdare närmar sig. Svansen viftar så den nästan går av. Får hon en godbit slår hon nästan kullerbytta av förtjusning. Vi är också välkomna in i gemenskapen. Bella skuttar glatt omkring och försäkrar oss på sitt eget sätt att vi gärna får kela och kanske gå en liten runda kring hägnet med henne, vilket vi också gör. Bella går värdigt och verkar väldigt nöjd med lugnet som råder bland träden och buskarna. Vi sitter tillsammans en lång stund och betraktar molnen som drar förbi. Denna dag är varm och behaglig och efter en stund somnar Bella. Hon kommer att bli en verkligt god vän till sin framtida ägare, en tjej som uppmärksamt lyssnar och vill dela sin vänskap. Bella fungerar bra med de andra hundarna i sin grupp, men vill gärna ha sin bädd och sin mat i fred, precis som hon är van med. Till vår rara Bella söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får stå i centrum. Hon bor gärna med en lugn och balanserad mindre hund men kan också tänka sig att bo som ensam hund för att få all uppmärksamhet själv.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar mellan 6 och 8 år till 3700 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2015-12-17: Bella är sponsrad med 2200 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.