www.hundhjalpen.se    Share

ALVIN

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2008 sep
Hane
55
57
42
74
26,5
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-01-26
2016-01-26

---
bild-1


Marius arbetar som chaufför vid hägnen i Cernavoda. Han rör sig mycket dagtid i staden och dess omgivningar - och är ofta den som snabbast blir varse nya hundar i djupaste nöd. Denna gång, en stekhet sommardag, var det Alvins tur att räddas. Han lyckades med nöd och näppe undgå att bli överkörd mitt i staden, några bilar framför Marius. Alvin var chockad över händelsen och tryckte sig mot en husvägg, darrandes. Marius hade inga svårigheter att lyfta in honom i bilen. För att säkerställa att Alvin inte skadats vid incidenten så undersöktes han noga av veterinär genast efter ankomsten till hägnet. Lyckligtvis var han oskadd, men det allmänna skicket var mycket dåligt och det syntes att det var länge sedan Alvin fått vara mätt. Han var så svag att han mer eller mindre säckade ihop på undersökningsbordet. Alvin sattes på specialdiet för att återfå krafterna och han är i dag en stilig och hälsosam hund - som önskar sig det alla hundar bör få ha - ett eget hem där man får vara bortskämd och lycklig.

Alvin är en lugn och snäll, lite äldre hund som inget hellre önskar än att få lite egen tid med snälla människor. Han har säkert dåliga erfarenheter med sig i bagaget från tidigare kontakter, men han är klok och förståndig och förstår när man vill honom väl. Han behöver inte ens en minuts funderande innan han sorterat in oss i det snälla facket och kommer fram för att bekanta sig. Han är mjuk och respektfull och vi ser att han tycker det är en riktig höjdpunkt att nu få stå i centrum en stund. Vi beslutar oss att ta honom med lite avsides för att mysa och då är Alvin så lycklig att han inte vet till sig. Ögonen bli alldeles simmiga när vi kliar och pysslar om honom. Alvin kommer att glädja sin framtida ägare bara genom sin närvaro och sin visade uppskattning. Han har inte andra krav på aktiviteter än trevliga promenader i naturen och mycket mys hemmavid. Han är god vän med de andra hundarna i sin grupp men håller sig undan de dominanta och de som är alltför livliga. Alvin deltar i lite bus emellanåt - men hans stora intresse är att strosa på lite lugnt och så filosofera om hundliv och annat. Han har mött några av de katter som bor i hägnet och hälsat mjukt på dem. Till vår goaste Alvin söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem som erbjuder honom det han aldrig tidigare haft, tillhörighet och trygghet samt allt det andra som hör ett härligt hundliv till. Alvin vill bo i en lugn miljö men delar gärna sitt hem med en snäll hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2016-01-26: Alvin är sponsrad med 1100 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Alvin är fullt sponsrad!