www.hundhjalpen.se    Share

ALICE

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2015 aug
Tik
47
---
32
12
Ja
---

2500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2016-05-18
2016-10-17

---
bild-1


I staden Neptun vid Svarta Havet finns ett litet privat hägn drivet av Mihaela Baisan. I närheten finns staden Mangalia, där ett av Rumäniens mest avskyvärda hägn finns - det kommunala uppsamlingsstället Biobaza, där infångade hundar lever i en skräckmiljö för att sedan dödas brutalt med giftinjektioner i lungorna - i åsyn av andra hundar. Härifrån kommer lilla Alice. När man har någon liten plats över i hägnen gör både Mihaela och personal från SaveTheDogs ett besök i Mangalia - och räddar någon liten stackare till livet. Ett psykiskt mycket tufft besök. Alice upptäcktes av Mihaela i en fullpackad inhägnad, bland skräp och exkrementer - och med en enda tom vattenskål. Det blev Alice som denna gång räddades till livet. Hon togs om hand, initiellt svårt chockad av sina upplevelser i Mangalia, samt givetvis även svårt medtagen fysiskt av svält och uttorkning. Hon bedömdes av veterinär vara ca tre månader gammal. Alice sköttes om efter bästa förmåga och hon har nu vuxit upp till en vacker, ung tik som överst på sin önskelista har en flygbiljett till hundlandet Sverige.

Alice är en mycket rar liten tjej som behöver hitta sin trygga plats i livet. Hon tyr sig till personalen i hägnet och traskar gärna efter dem när de håller på med sina arbetsuppgifter. Nya personer upplevs i början som lite suspekta. Alice vill titta en stund lite på avstånd. En godisbit gör susen - Alice är snart framme och förstår då vår välvilja och plötsligt känns allt bara roligt. Alice smaskar glatt i sig lite mer hundgodis och vill gärna leka lite grann. Hon är mycket mjuk och respektfull och har ett balanserat temperament där bus och spring varvas med lugn och ro. Bland andra hundar väljer Alice de lite mindre som sina kamrater. Hon känner sig otrygg med stora hundar i hägnet, då de ofta tar för sig före vid t ex matsituationer. I kamraternas sällskap stortrivs Alice och är på valpars vis alltid med där det händer något spännande. Med sitt vänliga sätt tror vi att Alice kommer att kunna bli god vän även med en katt. Till vår vackra Alice söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon välkomnas med öppna armar. Hemmet får inte vara centralt beläget och det bör inte finnas barn under skolåldern hemma. Alice vill bo med en stabil hundkamrat som kan hjälpa henne framåt i det nya hemlandet.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

Augusti 2016:
Alice är en sprallig och glad hund med ungdomligt spring i benen. Hon är väldigt kontaktsökande och uppmärksam både inne och ute på promenader. Ute kollar hon ofta att jag fortfarande är med och hon kommer fram då och då för att buffa lite på mig med nosen och gosa lite. Hon är en klipsk liten tjej och man kan riktigt se hur hon sitter och analyserar sin omgivning. Hon är lite vaksam till en början mot främlingar, särskilt män, men när hon ser att de faktiskt är snälla och kanske till och med har någon liten godbit på sig så är hon snart framme och pussas. Hon älskar att leka och det bästa hon vet är piplekaker!
Alice är en aktiv, ung tjej som vill komma till ett aktivt hem där man tar tillvara på hennes energi och alla goda egenskaper. Hon är en superhärlig och mysig tjej som gärna ligger tätt intill både i soffan och i sängen. Hon har träffat katter och tycker dom är himla roliga och vill gärna leka, vilket inte alltid uppskattas. Alice har även träffat snälla barn som hon tyckte var trevliga bekantskaper.

Oktober 2016, jourhemmet skriver:
Alice är en underbar liten tjej. Hon har vuxit otroligt mycket mentalt den senaste tiden och fått mycket bättre självförtroende! Hon kan fortfarnde vara lite reseverad mot främlingar till en början men det går snabbt över och hon tar gärna emot klappar och kel. Hon älskar att leka med andra hundar och har mycket spring i benen men kan också slappna av och gillar att mysa hemma på soffan. Alice vill komma till en familj som tycker om att röra på sig och det är ett plus i kanten om man är intresserad av att träna någonting roligt med henne.