www.hundhjalpen.se    Share

SAHARA


bild-1


Sahara var en hårsmån från en säker död när räddningen uppenbarades av SaveTheDogs administratör, Andreea Manea. Hon besökte vid detta tillfälle det ökända dödshägnet i Constanta, Biobaza. Hit kommer de stackare som brutalt fångats in av de kommunala hundfångarna. Här föses de in trånga fållor, gamla, valpar, skadade och dominanta hanar i en enda röra - i en miljö där mat och vatten saknas och golven är en sörja av smuts. Andreea tog med sig några hundar därifrån, varav Sahara var en. Den lilla tiken var extremt rädd och skakade våldsamt hela vägen till hägnet i Cernavoda. Om Saharas bakgrund vet vi inte mer - men hon har som samtliga sina olyckskamrater i Biobaza infångats på gatan. Sahara vill nu gärna glömma bort sin fasansfulla bakgrund och där står hoppet till en egen, förstående familj i Sverige.

Sahara har haft ett mycket svårt liv där säkerligen ingen varit snäll med henne före Andreea tog henne i sina armar. Hon har nu fäst sig vid sina skötare men är fortfarande reserverad inför andra människor. Det är viktigt att röra sig lugnt och tala med en lugn och låg röst när vi skapar kontakt. Sahara vill verkligen bli vän - men modet sviktar - så här är det tålamod och förståelse som gäller. Hon är till temperamentet relativt lugn även om hon emellanåt busar till det med kamraterna. Hon är god vän med alla hundar i sin grupp och har även hälsat vänligt på några av de katter som bor vid hägnet. Till vår blyga, lilla viol Sahara söker vi nu ett exceptionellt hem - där hon i sin egen takt får upptäcka hur härligt det faktiskt kan vara att vara hund. Här ska finnas kärlek, tid och tålamod. Här ska finnas en mjuk bädd och många godbitar. Hemmet ska vara lugnt beläget. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet då de kan skrämma Sahara. Gärna enbart vuxna personer. Sahara bor gärna med en snäll hundkamrat som kan hjälpa henne i det nya livet.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 aug
Tik
39
43
31
10
Ja
---

5100 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-06-16
2015-06-16

---


bild-2 bild-3

bild-2 bild-32015-08-06: Sahara är sponsrad av G. F. med 100 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 5100 kr.