www.hundhjalpen.se    Share

ROCKY


bild-1


Rocky var ca sex veckor gammal när han i skydd av nattens mörker levererades i en kartong utanför det gamla hägnet i Cernavoda. Någon ville bli av med honom, men hade ändå samvete nog att inte lämna honom på gatan. Morgonpersonalen är vana vid att väldigt ofta hitta lådor och kartonger vid ingången till arbetsplatsen - alltid med samma innehåll - hundar och katter i djupaste nöd. Rocky var liten och ynklig och hade så svag stämma att han knappt hördes när han pep. Han hade nog varit utan sin mamma några dagar redan då han var så svårt medtagen. Den lilla valpen fick bo inne på kliniken för att kunna övervakas tills han var bortom all fara. Rocky har nu vuxit upp till en stilig ung kille som mer än gärna vill flytta hem till en egen familj i drömlandet Sverige.

Rocky är en nyfiken, mjuk och vänlig grabb som trivs i människors sällskap. Han kommer fram genast han får syn på oss och kråmar sig väldigt för att visa vilken fin kille han är. Efter en stund ligger han på rygg och vill bli kliad på magen, sprattlandes med benen i luften. Rocky älskar godsaker och hittar snabbt de väldoftande varorna i våra väskor. När andra hundar kommer fram drar han sig tillbaka lite, som för att visa att han kan hundars språk och tillåter då att hundar högre i rang tar för sig. Vi tar då Rocky och några andra hundar med till lekparken och där är han i sitt esse - det springs, skuttas och brottas - med Rocky mitt i gänget. Väl tillbaka i sin inhägnad ligger han lugnt och tittar efter oss när vi vandrar vidare. Han har även träffat några av de katter som bor i hägnet och mötet har varit vänligt. Till vår charmör Rocky söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli enormt viktig. Rocky bor gärna med en glad och pigg hundkamrat.

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 jun
Hane
45
55
33
17
Ja
---

3500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-05-19
2016-04-18

2015-12-06

Bilder från Rumänien


bild-4 bild-5

bild-2 bild-3

bild-4 bild-5


Bilder från Sverige


bild-4 bild-5

bild-4 bild-5

bild-4 bild-5

bild-4 bild-5


Text från Sverige


April 2016, jourhemmet skriver:
Rocky är verkligen en underbar kompis som tagit en stor plats i mitt hjärta. Han är otroligt glad, lättlärd och får oss alltid att skratta här hemma. Det bästa Rocky vet är att få vara ute i naturen. Han är kontaktsökande och lyssnar väldigt bra. Numera är det få saker som bekommer honom, frågar ni så skulle svaret vara att han kan allt. Gärna lite där till. Han störs sällan av ljud, trafik eller hundmöten. För det är väl klart att han måste göra likadant som storebrorsan! Man vill ju hellre få godis liksom...
Få hundar jag mött har varit en sån glädjespridare som han är, och tro mig: han vet mycket väl om det själv. I övrigt så är han väldigt lättsam, med en tydlig av- och påknapp. Pigg och alert utomhus, mysig och lugn inomhus.
Däremot behöver Rocky lite tid på sig att lära känna människor, då han kan vara osäker och behöver lugn och ro för att kunna ta försig. Får han bara tid får man så mycket tillbaka. Han bör bo i ett hem utan barn och gärna med en trygg hundkompis.

Decebmber 2015, jourhemmet skriver:
Rocky, Rockan, Rockster, Lillen.. Kärt barn har många namn! Här är grabben som är korsning mellan hund och kanin. Utomhus kan han nämligen kombinationen att spåra som en hund och skutta som en kanin. Det kan ha att göra med att skogspromenader är det bästa som finns i hans värld, så hans lilla tofs till svans viftar. Vissa saker är fortfarande skrämmande men med tålamod övervinner han alltid det läskiga. Det är skönt att ha sin trygga storebror Sune som går först, så en stabil hundkompis skulle han uppskatta i det nya hemmet.
Inomhus är han lugn och har kommit på charmen med att snarka liggandes med frambenen i kors. Den här grabben har på bara några veckor gått från klarhet till klarhet och kommer verkligen bli någons allra finaste vän.


2015-08-31: Rocky är sponsrad av Carro med 10 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 5100 kr.