www.hundhjalpen.se    Share

PETER

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 dec
Hane
55
52
32
25
Ja
---

3500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-09-02
2016-04-06

---
bild-1


Lille Peter var ca 10 veckor gammal när han uppmärksammades av svenska Malin i staden Constanta. Det var en kall vårdag och Peter var en ynklig uppenbarelse, mager, rädd och iskall. Den lilla kroppen skakade våldsamt. Malin som ofta besöker Rumänien förstod att Peter var i fara - tre saker var troliga - han skulle bli överkörd, svälta ihjäl eller bli attackerad av stora hundar. Hon tog därför resolut med lille Peter till hägnet i Cernavoda där han välkomnades, som alla nödställda valpar. Han återhämtade sig väldigt snabbt och förflyttades då från "akuten / isoleringen" till en grupp med andra unga hundar - där han stortrivdes från första stund. Nu är dock livet i hägnet ingen idealisk tillvaro för någon hund - så vi hoppas att någon i Sverige ska få upp ögonen för Peter och ge honom den efterlängtade flygbiljetten.

Peter är en alltigenom trevlig ung grabb. Som de flesta ungdomar är han nyfiken och lekfull. Vi inkluderas i hans gäng utan tveksamheter och Peter visar tydligt att han vill att vi ska springa och vara "roliga". Samtliga ungdomar hakar på buset och Peter rör sig som fisken i vattnet. Han är mycket omtyckt av sina kamrater och blir ständigt inbjuden till det som sker i gruppen. Peter har också ett bra hundspråk och förstår att visa äldre och mer dominanta hundar den respekt de kräver. Han är balanserad till sitt temperament - vilda lekar varvas med lugn vila och gärna lite mys med någon i personalen. Han söker mer än gärna kontakt. Vi uppfattar Peter som en godmodig och vänlig hund med stor potential. Han har ett charmigt blått öga som förhöjer charmen. En baktå är något deformerad vilket gör att han stöder lite annorlunda på tassen - men det har ingen som helst funktionell betydelse. Till vårt fantastiske Peter söker vi nu ett livslångt, välkomnande hem där han får bli viktigast i världen. Peter bor gärna med en snäll hundkamrat och kan även tänka sig dela sitt hem med en katt.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


Bilder från Sverige

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Text från Sverige

2016 mars:
Peppe (Peter) är en glad kille, älskar att apportera och att leka i snön. Inomhus är han väldigt trygg och tycker om att sova mellan jourhusse och jourmatte om nätterna. Peppe tycker fortfarande att en del saker utomhus är rätt läskiga, varpå han behöver ett lugnt och förstående men samtidigt ganska aktivt hem. Peppe är en väldigt go, härlig och rolig hund!

2015 december:
Peter, eller Peppe som han kallas i jourhemmet, visar mer och mer vilken fantastisk hund han är. Han har inte varit här så länge ännu men har gjort stora framsteg på kort tid. Det är fortfarande mycket som är lite läskigt men med tid, tålamod, kärlek och rutiner går det sakta men säkert framåt. Peter sover gott hela nätterna och vaknar inte förrän hundkompisen Carla kliver upp. Det är full fart på Peter när det är dags att vakna - Han skuttar, pratar och piper och talar verkligen om hur ROLIGT han tycker att det är att alla är vakna. En liten morgonpromenad före frukosten är mycket uppskattad, när behoven är uträttade leker han glatt med Carla på vägen hem. Han tycker om att bära på pinnar och han och Carla har gjort det till en lek att Carla ska försöka knycka dem. Carla är en jättebra mentor åt Peter, han tittar på henne för at få vägledning och hon hjälper honom verkligen.
Peter är en kille som skulle kunna göra vad som helst med sin rätta husse/matte - Lydnad, spår, sök... Han vill gärna ha ett aktivt liv men man behöver förstå att det tar tid för honom att våga fullt ut. Peter vill inte bo alltför centralt och i ett hem som inte har barn under skolåldern. Han vill gärna ha en trygg hundkompis i sitt nya hem.