www.hundhjalpen.se    Share

LUCKY BOY


bild-1


Lucky Boy är en av de hundar som bor utanför hägnet och alltid med glädje och iver möter våra volontärer när de kommer. Många är de som charmats av honom. Lucky Boy är hittad på gatan i Cernavoda av en av hägnets chaufförer, Marius, som råkade passera när han såg en stor hund som försökte välta en stor soptunna. Målet var något att äta och det var hunden sannerligen i behov av. Hunden var tunn som en sticka och den nu så yviga pälsen låg som en smutsig tova över kroppen. Lucky Boy var inledningsvis inte särskilt positiv till att fångas in - men med lite övertalning gick det och han fick följa med till hägnet där han till att börja med höll sig undan personalen, inte helt säker på att de var så snälla som de gjorde sken av. Så småningom släppte rädslan och fram kom en mycket vänlig kille som nu väntar på att få flytta till Sverige, dit så många kamrater redan fått resa.

Lucky Boy är en stor och stilig grabb. Han stortrivs när någon har tid att umgås med honom och många är de besökare som totalt fallit för honom. Han svansar glatt omkring och delar ut pussar hit och dit. Personalen i hägnet är mycket förtjusta i honom och ser honom lite som sin beskyddare. Lucky Boy levererar även bland de andra hundarna där många ser upp till honom och låter honom stå för initiativ. Han är en stabil ledare men mycket godmodig. Både tikar och hanar räknas in bland vännerna. Som den ledare han är räknar han med att få ha sin mat i fred. Till vår vackre Lucky Boy söker vi nu ett hem med "utrymme", på landet eller i villa. Det ska finnas kärlek i överskott och ett intresse för friluftsaktiviteter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Lucky Boy bor gärna med en trevlig hundkamrat men kan också tänka sig att bo som ensam hund, under förutsättning att han ägnas mycket tid.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2011 maj
Hane
58
66
52
50
Ja
---

3700 kr*

---
---
---

2015-06-12

2015-06-07


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5

Bilder från Rumänien - Förberedelse inför resan


bild-4

Bilder från Sverige


bild-4 bild-5

bild-4 bild-5Text från Sverige


2015 juni:
Lucky Boy är en stor, mjuk kille med integritet. Han har varit i Sverige i en vecka nu och beter sig ännu som en väluppfostrad gäst i hemmet som försöker lista ut hur han ska bete sig. Sakta men säkert blir han tryggare och gladare. I takt med att han slappnar av får vi se vem han verkligen är i detta nya sammanhang. Än så länge är det enda ljudet han gjort några gnyenden i sömnen. Han har varit rumsren sedan han kom, fast vi är förstås ute ofta. Han går fint i koppel och är matglad så han är lätt att motivera. Inomhus är han lugn och kelig, och gör sitt bästa för att ignorera katten. Han är ju lite överdimensionerad som knähund, men försöker ändå få plats med rumpan i ens knä. Lucky Boy hoppas på ett hundvant hem med ytor, där det är tryggt och kärleksfullt.
2015-04-25: Lucky Boy är sponsrad av A. S. med 300 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 4900 kr
2015-05-02: Lucky Boy är sponsrad av Elisabeta Gergely med 200 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 4700 kr
2015-05-02: Lucky Boy är sponsrad av Marianne Åkerman med 1000 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 3700 kr