www.hundhjalpen.se    Share

KEIRA


bild-1


I början av 2014 dök Keira upp på gatorna i Mangalia. Här sågs hon av Mihaela Baisan som driver ett litet, privat hägn i området. Några månader sedan födde Keira 8 valpar, av vilka bara tre överlevde de första kritiska veckorna. Mihaelas hägn var fullt till bristingsgränsen och man hade inte plats för den lilla familjen. Vid ett senare tillfälle vandrade igen Mihaela tillsammans med schweiziska Clauida i området och stötte återigen på den lilla familjen. De tre valparna omhändertogs, Cassie fick resa vidare till Schweiz och för Sverige blev Claudia och Caesar aktuella. Man trodde att mamma Keira skulle klara sig bra på gatan, vilket snart motbevisades. Kommunala hundfångare började arbeta i området och flera hundar som matats av Mihaela fångades in och dödades. Även Keira jagades och det sades att hon träffats av ett skott och infångats. Till all lycka dök hon upp igen följande dag, skärrad men oskadd. Nu fanns inget att välja på, Keira var i fara. Hon fick flytta in till sina valpar i hägnet. Nu hoppas hon att någon snäll människa i Sverige vill hjälpa henne och ta henne till sitt hjärta.

Keira är extremt kärvänlig - något som får oss att tro att hon faktiskt haft ett hem där hon åtminstone inte behandlats illa. Hon älskar att umgås och mysa, gå små promenader och lugnt "diskutera" intressanta ämnen. Hon kommer bums fram när någon har tid att umgås och gör sitt bästa för att vara till lags och visa vilken social och trevlig flicka hon är. Keira som den mogna dam hon är - är lugn till temperamentet, men kan ändå busa till det lite emellanåt. Hon är dock mycket balanserad och njuter av att koppla av tillsammans. Keira föredrar människor före andra hundar. Hon har det därför tufft i hägnet där hon dygnet runt omringas och konfronteras med mängder av hundar och det oväsen och stök som följer med. Hon har med ålderns rätt en naturlig auktoritet och de yngre hundarna visar henne väldig respekt. Till vår underbara Keira söker vi nu ett varmt välkomnade hem där hon får tillbringa sin ålderdom helst som ensam hund i hemmet - ömt vårdad och omhuldad. Barn under skolålder bör inte finnas i hemmet.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är över 8 år till 2600 kr.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2005 maj
Tik
56
60
50
29
Ja
Keira har kort svans

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-06-12
2015-08-06

---


bild-4 bild-5

bild-2 bild-3

bild-4 bild-5
2015-07-28: Keira är sponsrad av Marianne Åkerman med 650 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1950 kr.
2015-08-06: Keira är sponsrad av Merry DF med 300 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1650 kr.
2015-08-14: Keira är sponsrad av Merry DF med 150 kr. Därmed är hans överlåtelsekostnad sänkt till 1500 kr.
Keira är fullt sponsrad