www.hundhjalpen.se    Share

INGRID

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2009 maj
Tik
35
34
26
8
Ja
---

2700 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-11-02
2015-11-23

---
bild-1


Sedan SaveTheDogs startade sin verksamhet i staden Cernavoda år 2002 har hundarna där i stort varit fredade från dödshägnens infångare. Det har funnits perioder av undantag då en tack-och-lov kortvarig borgmästare återigen startade infångandet år 2012. Vid detta tillfälle fångades lilla Ingrid in och skulle föras till dödshägnet för att avlivas medelst en giftinjektion direkt i lungorna - en oerhört grym metod som orsakar stort lidande för hundarna. SaveTheDogs nåddes av ett nödrop från folk som brukat mata Ingrid på gatan och man kastade sig i bilen och lyckades utverka att få tillbaka henne. Hon var rejält uppskrämd av det brutala infångandet och fick bums flytta in i hägnet där tillvaron bakom murarna var trygg. Där har Ingrid sedan dess levt lite i skymundan men det ska vi ändra på nu. Vi introducerar här denna härliga tjej för Hundhjälpens alla vänner och hoppas att vi snart får placera henne på flyget till ett härligt hundliv i Sverige.

När Ingrid anlände till hägnet var hon rädd för allt och alla - infångandet hade skrämt upp henne rejält ( hundarna fångas brutalt med strypsnaror av tunn metall ). Hon höll sig undan personalen och ville inte interagera med de andra hundarna. Man beslöt då att flytta in henne i personalrummet där hon nu blivit rejält bortskämd. Från att ha varit oerhört rädd har hon nu utvecklats till en glad och framåt tjej som älskar den uppmärksamhet - och de godbitar - hon får av personalen. Vi som hälsar på i hägnet blir också positivt bemötta av Ingrid. Hon svansar runt oss och buffas lite mjukt för att se om vi kan tänkas ha med något att bjuda på. Ingrid är lugn till temperamentet och godmodig till karaktären. Hon kan ändå busa loss lite emellanåt med de lite yngre hundarna, men föredrar stilla mysande och lugnt filosoferande. Det svansar även omkring lite katter i personalrummet - och Ingrid tycker väldigt bra om dem. Ibland får någon av dem sova i Ingrids korg tillsammans med henne. Till vår underbara Ingrid söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där hon får bli bortskämd och älskad. Ingrid skulle uppskatta en egen täppa där hon kan sitta och se ut över omgivningarna, eller lugnt strosa runt bland blommorna. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Ingrid bor gärna med en snäll, lite mindre hundkamrat eller en katt.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är mellan 6 och 8 till 3700 kr.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


2015-11-23: Ingrid är sponsrad med 1000 kr i samband med Vinterkampanjen. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2700 kr.