www.hundhjalpen.se    Share

IGLOO

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2006 maj
Hane
47
56
37
19
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-10-15
2015-10-15

---
bild-1


SaveTheDogs har sedan många år en liten lägenhet i centrala Cernavoda. Här bor för det mesta alla volontärer och de hundar som finns i området blir ofta älskade vänner. Igloo var ny i området. Han var helt utmattad där han låg i den heta solen en sensommardag. En av hägnets chaufförer som vistades i området såg honom och beslöt sig för att stanna och kontrollera honom. Igloo som är en mycket kärvänlig själ blev glad över att någon visade honom uppmärksamhet och viftade lite svagt på svansen, mera orkade han inte. Marian såg att Igloo under den tjocka, toviga pälsen inte bestod av mycket mer än skinn och ben. Blicken var matt och hunden var svårt uttorkad. Igloo orkade knappt stå upp. Det blev en snabbfärd till hägnet som bara låg två minuter bort. Igloo togs emot av veterinär som ordinerade ett varmt bad, frisering och näringsrik mat. Igloo mår idag finfint och hoppas få lämna hägnet till förmån för platsen som älskad familjehund i Sverige.

Igloo har bott några år i hägnet och det får räcka nu. Han är en oerhört godmodig och sällskaplig lite äldre hund som inget annat vill än att få bli uppmärksammad och älskad. Han blir överlycklig då han ägnas lite kvalitetstid av våra volontärer. Hela hunden utstrålar lycka och tillgivenhet. Igloo är mycket mjuk och vänlig och kommer att bli en underbar vän. Han har inte stora krav på aktiviteter annat än trevliga promenader och mycket mysande. Det viktiga är att äntligen få höra ihop med någon - att få trygghet och känna att han är uppskattad. Igloo fungerar bra i sin hundgrupp och är god vän med alla de övriga hundarna. Då han är en äldre gentleman fördrar han de lugnare vännerna och när det busas till för mycket i inhägnaden drar han sig undan. Livet i hägnet är tufft för denne gentleman som skulle behöva en lite lugnare miljö runtomkring sig. Till vår fine Igloo söker vi nu därför ett tryggt och kärleksfullt hem där han får allt hundlivets goda - anpassade aktiviteter, närhet och kärlek. Igloo bor gärna med en snäll hundkamrat och kan även tänka sig dela hemmet med en katt.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3

Bilder från Sverige


bild-2