www.hundhjalpen.se    Share

CANDY


bild-1


Mihaela Baisan som driver ett privat litet hägn utanför provinshuvudstaden Constanta fick en vårdag ett samtal från ett kloster i närheten. Man berättade därifrån att två små valpar övergetts där på natten och man inte hade möjlighet att sköta om dem. Mihaela hoppade in i bilen och begav sig dit. Den ena valpen var orädd och nyfiken - bara att lyfta upp. Den andra, Candy, flydde skräckslagen och försvann. Hon återkom tack och lov gång på gång för att söka systern och något att äta - och efter några dagar lyckades Mihaela fånga även henne. Systrarna blev överlyckliga över att återförenas. Den första valpen fick tack vare sin goda sociala förmåga snabbt ett hem i Schweiz. Candy däremot hade svårt att lita på människor och fick vänta. Nu är det dock dags att äntligen hitta ett hem just för henne - i Sverige.

När vi träffar Candy är hon först mycket avvaktande. Det krävs lugn och tålamod för att etablera kontakt - men när vi väl känner varandra visar Candy glädje när vi återigen ses nästa dag. Hon tycker mycket om Mihaela och småbusar gärna lite med henne. Det är viktigt att man är medveten om att runt Candy krävs ett lugnt och behärskat rörelsemönster samt en låg och vänlig samtalston. När Candy känner sig trygg är hon en underbart snäll och vänlig liten hund. I hägnet har hon på grund av sin osäkerhet haft svårt att hitta några riktiga vänner bland de andra hundarna. Hon har dock två små tikar hon regelbundet leker med. Större hundar skrämmer henne. Till vår rara, lilla Candy söker vi ett alldeles speciellt hem - lugnt beläget och med stor förståelse för hennes sviktande självförtroende. Barn under tonåren får inte finnas i hemmet. Det vore bra för Candy om det fanns en liten, stabil hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i allt det nya.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2014 jan
Tik
30
40
29
8
Ja
---

5070 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2015-06-29
2015-07-27

---


bild-2 bild-3

bild-2 bild-32015-07-24: Candy är sponsrad av Madeleine Andersson med 130 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 5070 kr.