www.hundhjalpen.se    Share

TRISTAN


bild-1


Vid hägnet i Cernavoda nåddes man av ett telefonsamtal från en upprörd kvinna. Hon hard en tik med nyfödda valpar och tiken försvarade valparna. Personal från hägnet begav sig till kvinnan för att kunna bistå med rådgivning men insåg snabbt att det här inte var ett lämpligt ställer för vare sig tik eller valpar. Tiken var rädd själv och rädd att någon skulle skada valparna. Kvinnan hade tre vilda, högljudda barn som ideligen ville lyfta valparna. Varje gång morrade Belle, mamman, och då slog och sparkade barnen efter henne. Mannen ingrep - och slog Belle även han - inför SaveTheDogs personal. Efter hot om polisanmälan fick man ta med sig den lilla familjen men även i hägnet var Belle skräckslagen och morrade när någon närmade sig valparna. Daniela som arbetar vid hägnet beslöt sig att handgripligen hjälpa Belle och småttingarna. Hon tog dem med hem och lät den växa upp där tills valparna var stora nog att kunna klara hägn-miljön. Belle som nu kände sig trygg slappnade av och lät Daniela utan problem hantera småttingarna. För Hundhjälpens alla vänner har vi presenterat hela den lilla familjen; Tristan, mamma Belle, bröderna Freddy, Morgan och Colin, där de tre sistnämna också finns i Sverige. Den femte brodern Pufesu huserar redan i Schweiz.

Tristan som finns i jourhem i Sverige är en fantastisk hund. Lyhörd och intelligent, snäll och oerhört tillgiven sin jourmatte. Han leker glatt på dagarna med de två hundkamraterna i hemmet. De har hjälpt honom tillrätta i den nya miljön, på landet, där han nu stortrivs med allt intressant som finns att göra; snusa runt i markerna, gå promenader, busa i trädgården med kompisarna och så givetvis det härliga soff- liggandet framför TV:n. Tristan är en oerhört godmodig och kärleksfull hund som har enormt mycket att erbjuda sin framtida ägare. Han vill bo i lugn miljö, helst på landet, absolut inte i staden. Finns en snäll hundkompis är det toppen. En katt är också en trevlig kamrat. Barn under skolåren bör inte finnas i hemmet. Vi väljer att ge Tristan en handikapp-klassificering då han hela livet kommer att måsta äta specialkost. Vi söker nu ett alldeles speciellt hem för vår prins - där kärlek finns i överflöd.

Läs även våra krav och garantier.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2013 apr
Hane
45
53
33
15
Ja
---

1500 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se

2015-06-15

2014-11-09


db04 bild-5

bild-2 bild-3


Ankomstbilder Arlanda

bild-8 bild-10


Bilder från Sverige

bild-8 bild-10

bild-8 bild-10


Film från SverigeText från Sverige

2015 juni:
Tristan har varit hos oss i fyra veckor nu och redan gjort otroliga framsteg. Han är mindre rädd för cyklar och höga ljud och har även lärt sig tycka att bilturer är rätt trevliga. Vi försöker ta en tur varannan dag till något trevligt ställe så han får öva på både bilåkning och att upptäcka nya platser. Han är även väldigt duktig på att gå fint i kopplet och har inga problem att anpassa promenaden till vår gamla hunds långsamma takt.

Detta är en fantastiskt snäll och go hund som alla dras till. Hundar trivs med honom, katter litar på honom och människorna tycker att han är så fin och go. Han har något speciellt den här killen. Han är mjuk mot alla han träffar och jag tror absolut att han skulle kunna bo med alla slags djur. Han är också en riktig kelgris så det är bra om hans framtida husse och matte tycker om att kramas :)