www.hundhjalpen.se    Share

RACHEL


bild-1


En upprörd man ringde från sitt kontor till hägnet i Cernavoda. Han hörde valpar som skrek men lyckades inte lokalisera dem. Han förstod dock att något var mycket på tok och bad om hjälp för de små. Chauffören Marius fick kasta sig i bilen och åka iväg bums. Tillsammans lyssnade männen uppmärksamt och förstod så småningom att skriken kom inifrån en container uppställd i närheten. Marius som är van vid underliga räddningsuppdrag räddade de små liven från en fruktansvärd död, småttingarna Rachel och Rosa, ca en månad gamla. Den tredje valpen hade dött av syrebrist och kross-skador då valparna befann sig under högar av skräp som folk kastat i containern utan att bry sig om valparna som säkerligen haft ljud för sig. Rachel är först ut i Hundhjälpens program - med sikte på en egen flygbiljett.

Unga Rachel leker glatt med de andra unga hundarna - och syster Rosa. Hon är populär bland kamraterna och har ett väl utvecklat hundspråk där även lämplig respekt visas för äldre och dominanta hundar. Hon är mycket förtjust i vissa av hundvårdarna i hägnet och har heller inget emot att göra nya bekantskaper - under förutsättning att hon först får bilda sig en egen uppfattning om personen. Sedan är hon som ett "plåster i knävecket", följer efter vart man än går och föredrar "ensamrätt" på sin person. Rachel har träffat barn men blivit skrämd av dem - så i hennes nya hem får det inte finnas barn under skolåldern och även något äldre barn måste kunna förstå hennes rädsla och därför låta henne vara i fred. Rachel har träffat några av de katter som bor i hägnet och det har förlöpt bra. Vi söker nu för rara Rachel ett lugnt och förstående hem där hon får stå i centrum. Hon bor gärna med en pigg och glad hundkamrat.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2013 feb
Tik
53
57
36
20
Ja
---

4000 kr

---
---
---

2014-10-26


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5

bild-6 bild-7


Bilder från Arlanda


bild-2 bild-2


Text från Sverige


Jourhemmet skriver:
Rachel, som nu kallas för Pixie, är väldigt go tjej som gärna rullar ihop sig bredvid en i soffan. Hon sover i sin hundbur, men börjar spana efter den där stora sängen som människan sover i, och visst blir det morgonmys innan det är dags att gå upp och jobba. Rumsren, bitren och går bra i koppel. Förstår inte riktigt hur tuggben fungerar än, men pannkaka tycker hon är gott. Nya människor behöver nosas in lite men människor av det kvinnliga könet brukar godkännas ganska snabbt. Manliga bekanta kan få ha lite mer tålamod så att Pixie får ta det i sin takt. Tar man det bara lugnt är hon snabbt framme och vill vara kompis. Hon bor just nu med två andra hundar och det går bra men helst av allt skulle Pixie vilja komma till ett hem utan andra djur.