www.hundhjalpen.se    Share

MISSIE


bild-1


SaveTheDogs grundare Sara Turetta räddade personligen lilla Missy från en säker död i Bucharests kommunala hägn - där förhållandena är så fruktansvärda att även den mest hårdhudade får mardrömmar. Sara besöker då och då just sådana hägn när det finns en ledig plats i Cernavoda - för att kunna erbjuda ytterligare någon hund en framtid. Missy bestod i princip av bara benknotor klädda med hud och päls men lyckades ändå på något sätt ta sig fram till inhägnadens galler och ropa på hjälp. Sara uppmärksammade den lilla, eländiga tiken och tog henne med sig därifrån och tillbaka till Cernavoda. Personalen tog genast hand om henne och hon sattes på en specialdiet för svårt undernärda hundar.

Missie är en mycket älskvärd och social hund. Hon älskar att kramas och kela och har svårt att få nog när bekantskap etablerats. Hon visar ivrigt att hon är snällast i världen och inget hellre vill än att bli "bästis". Missie är pigg och lekfull och älskar de små promenader hon då och då tas ut på av personalen - hon kommer säkerligen att stortrivas i de svenska markerna med allt intressant som där finns att snusa på och undersöka. Vi uppfattar Missie som mycket nyfiken och klipsk. Hon leker glatt med de andra hundarna och har vänner både bland hanar och tikar. Katter och smådjur har hon däremot lite svårt för. Till vår hjärteknipare Missie söker vi nu ett tryggt och förstående hem där hon får stå i centrum för första gången i sitt liv - och får de efterlängtade promenaderna i skog och mark. Missie bor gärna som ensam hund eller tillsammans med en stabil och glad hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Missie har något nedsatt syn på båda ögonen, troligtvis medfött. Hon klarar sig bra i alla vardagliga sammanhang men vi väljer ändå att handikapp-klassa henne. Vi hoppas nu att någon kan ge denna underbara flicka ett livstidshem.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2009 jan
Tik
32
38
26
9,5
Ja
---

1800 kr*

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se

2014-09-27


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5


Bilder från Arlanda


bild-2
2014-10-31: Missie är sponsrad av Elisabeta Gergely med 300 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2300 kr
2014-10-31: Missie är sponsrad av L. E. med 200 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2100 kr
2014-12-01: Missie är sponsrad av Elisabeta Gergely med 300 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 1800 kr