www.hundhjalpen.se    Share

KARINO


bild-1


TNR, Trap-Neuter-Release, infånga- kastrera-frisläpp har sedan år 2002 bedrivits av SaveTheDogs som ett humant sätt att långsiktigt minska gatuhundspopulationen. Hösten 2013 förbjöds frisläppande - vilket var till Karinos fördel. Han hade infångats och kastrerats och fick nu stanna kvar i hägnet. Han var givetvis inte i bästa skick vid infångandet och mådde bra av att få stanna kvar, äta upp sig och glömma tidigare fasor. Karino hoppas nu få lämna hägnet och kanske återse många gamla kamrater i drömlandet Sverige.

Karino gjorde sig snabbt hemmastadd i hägnet där man har misstanken att han faktiskt kan ha haft en snäll ägare förut - då han har ett mycket trevligt sätt mot alla människor han möter. Personalens hjärtan vann han snabbt över och han flirtar glatt med alla besökare för att stjäla sig lite personlig tid. Han är vänlig och glad och uppskattar en stunds lek och bus - men kan också lugnt ligga och låta sig klias. Karino är god vän med alla hundar i sin grupp och har även träffat några av de katter som bor i hägnet utan att tycka att det var speciellt märkvärdigt. Han rör sig smidigt i alla konstellationer och har ett balanserat temperament vad gäller aktivitet / vila. Vi söker för vår stilige Karinos räkning nu ett varmt välkomnande hem där han får bli familjehund och väldigt viktig. Karino bor gärna med en pigg och godmodig hundkamrat.

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Ankom Sverige:
2012 okt
Hane
53
56
37
20
Ja
---

5200 kr

---
---
---

2014-08-24


bild-2 bild-3

bild-4 bild-5

Ankomstbilder Arlanda

bild-8 bild-10


Bilder från Sverige

bild-8 bild-10

bild-8 bild-10

bild-8 bild-10

bild-8 bild-10

bild-8 bild-8

bild-8 bild-10

bild-8 bild-8

bild-8 bild-10


Text från Sverige

Augusti 2014:
Den 24e augusti hämtade vi Karino på Arlanda, han heter numer Felix. Mötet på Arlanda var lugnt och metodiskt efter en ganska lång väntan tills de rullade ut hundarna i sina burar.När vi såg Felix komma ut tillsammans med sin burkompis kändes det otroligt bra! Han såg lugn och fin ut trots att det var lite mycket folk som gick fram och tillbaka där vi stod och väntade. När arrangörerna släppte ut hundarna så kom han direkt till oss och gav oss varsin puss! Vi blev tillsagda att bära ut hundarna, vilket vi försökte, men Felix kunde gå själv och vi försökte rasta honom utanför Arlanda. Han följde tätt efter oss och tvekade väldigt lite, det varinga problem att gå i koppel. Vi blev förvånade över hur lugn och följsam den magre lille killen var. Väl i bilen somnade han ganska fort och sov hela resan hem till Eskilstuna. Han njöt väldigt mycketav att bli klappad och tyckte nog om stämningen som var i bilen. Hemma så försökte vi rasta honom en gång till för att förebygga olyckor inne - men han höll sig. Så med lite mat i magen somnade han i sin hundsäng vi ställt intill vår.
Första dagarna flöt på väldigt fint och han anpassade sig klokt efter livet i lägenhet. Han visade respekt för katterna som bor här och verkar inte bry sig om dem alls. Även om de tycker att det är konstigt att ha en stor lufs här hemma helt plötsligt! Angående det som man " räknade med " så har ingenting stämt hittills. Vi räknade med att han inte skulle vilja äta, att han skulle hellre göra sina behov inne än ute och vara rädd för allting. Han är rumsren sedan första natten. Inte en enda olyckainne och han äter varje mål mat han får utan att vara vaktig.Utomhus går han fint i koppel och lyssnar till basala kontaktövningar, och håller sig tätt intill. Främmande hundar som verkar stökiga bryr han sig inte om alls. Kärleken han ger är villkorslös, för varje dag lär han sig något nytt och visar tydligt att han är tacksam och trivs. Han vill inte ta för mycket initiativ till att ta plats men vill gärna vara med, liksom att han kan självmant gå till rummet bredvid för att vila ifred.
Han har börjat leka lite smått med oss, kanske vet han inte hur man gör, och socialiserat sig med grannhundarna här i området. Vi provade att socialträna lite i lördags och idag vilket han klarade utan problem. Han kan tveka över övergångsställen men han följer med som en fisk i ett stim med lite uppmuntran. Han är en väldigt enkel hund vad vi märkt hittills och alla i familjen älskar honom redan och alla som möter honom tycker att han är väldigt fin. Första veckan har kort och gott varit underbar och vi är så otroligt tacksamma för att ni valt Oss åt honom. Vi bor nära Arken Zoo som engagerat sig i Felix historia. De har hjälpt oss med foder samt att vi får låna deras våg. Det går inte att beskriva med ord den lycka vi upplever! Just nu känns det väldigt enkelt och för bra för att vara sant med tanke på vad man skulle vara förberedd på. Nu väntas det en stämpel från en svensk veterinär och vi hoppas att hon godkänner honom som en frisk hund.
Mvh Lizette, Jonatan & Felix!

September 2014:
Nu har vi Haft Felix i en månad och allt går fortfarande bra! Han kommer väl överens med katterna som vågar sig närmare honom nu, hans päls är jättefin och han går upp i vikt. Han har träffat familjens gamling Lukas och det gick såklart också bra :) alla han träffat hittills tycker att han är så lugn och snäll. Han är så himla enkel på alla nivåer och han har börjat leka! Vilket är roligt :) hans personlighet kommer fram mer och mer.

Oktober 2014:
Nu har Felix snart bott hos oss i två månader!
Livet med Felix är avslappnande och tryggt. Han var något anonym till en början men nu visar han fantastiska egenskaper som komiker och terapihund. Han gömmer allt fint han får här hemma, gärna ett grisöra bland kuddarna i sängen. Blir man sjuk erbjuder han gärna en av dessa läckerheter som man ser vid sin huvudkudde när man vaknat efter feberyra. Felix gör ett stort intryck på alla han möter och tar gärna emot kramar och klappar från allt och alla, han har ett pålitligt omdöme när det gäller andra hundar och han går alltid tätt vid min sida under promenaderna. Han har förbättrat min livskvalité på ett obeskrivligt sätt. Jag är evigt tacksam för Alla inblandade hos Hundhjälpen.
Felix är det bästa som hänt mig på många år.

November 2014:
Nu har Felix varit hos oss i TRE MÅNADER. Det känns helt otroligt med tanke på att man kännt att "det alltid varit såhär". Felix trivs väldigt bra med oss och i sin omgivning. Första två månaderna lekte han inte och eftersom vi har varit kravlösa och gått efter hans intressen så har han senaste månaden lekt väldigt mycket!
Han gör apport och alla möjliga lydnadstrix förutom sådant han helt enkelt inte är intresserad av att lära sig - han är en väldigt smart och klok hund. Han är ointresserad av främmande hundar om det inte är en väldigt söt tik. Han drar aldrig i kopplet och går alltid sist ut eller in genom dörrar. Allt det här var något han bara har i sig!
Och om en vecka kommer Bianca hit. Vi har märkt att han saknar kontakt med hund! Vi är väldigt glada!


Januari 2015:
2015 jan:

Biancas och Felix relation blommar och de verkar tycka om varandra väldigt mycket vid det här laget. De leker tillsammans, sover tillsammans och Bianca följer Felix överallt. Bianca är så kärvänlig. Hennes svans går som en propeller medan hon vill pussas massor i tid och otid. För tillfället har hon kommit in i en trotsålder så hon är ibland väldigt svår att få med sig ut ;) ibland lägger hon sig platt utan anledning och vägrar gå, men det börjar gå över nu. Hon ligger och viftar med svansen och är alldeles lealös :) sedan följer hon glatt med.

Felix vägleder henne genom sina erfarenheter och intryck. Bianca är blyg för främlingar men hälsar Felix så hälsar hon försiktigt också. Hon är rumsren men tror att hon är en hanhund, så på hennes favoritpromenadsträckor " skvätter " hon och lyfter på benet. Hon har enormt mycket humor och är full av Bus!

Bianca och Felix tillåter både bad, kloklippning och tasstrimning utan bråk och de håller sams med varandra och katterna :) allt är frid och fröjd även om vi jobbar mycket på att Bianca ska lära sig att barnskrik/lek inte är något farligt.

2015 mar:
Felix är idag en ståtlig herre som Älskas av alla var vi än går. Han låter äldre klappa honom när de väntar på oss hundägare med godispåse. Felix kommer en dag bli en perfekt vårdhund, vilket är hans mål. Han har en mycket särskild själ och livet kan inte bli bättre med honom vid vår sida, och Biancas. Bianca har han lyckats lyfta upp otroligt mycket och de har en fantastisk relation till varandra.