www.hundhjalpen.se    Share

FULGA


f01


Fulga levde på gatan i ett industriellt område kring staden Medgidia. Arbetare från området kom med henne till hägnet och bad att få henne kastrerad. Personalen vid hägnet förskräcktes av hur mager Fulga var och instruerade männen tydligt hur viktigt det var att ge hunden mat. De lovade givetvis och tog Fulga med sig tillbaka. Några månader senare råkade hägnets personal passera området och tvärstannade då de såg Fulga. Hon var bara skinn och ben och hade knappt krafter att ens stå stadigt. Blicken irrade hit och dit och hon var helt uttorkad. Det blev ilfärd till kliniken och Fulga sattes på intensivvård. Hon svarade fint på behandlingen och har sedan dess visat personalen sin uppskattning varje dag. Nu önskar sig Fulga en egen familj att skämma bort med äkta hund-omsorg.

Fulga är sin ålder till trots en aktiv och bestyrsam dam. Hon stortrivs i närheten av personalen och visar sin uppskattning genom att glatt skutta omkring. Har man tid att leka lite blir man populärast i världen. Fulga älskar att busa med bollar och bitsaker. Finns inget sådant i närheten gör hon sitt bästa att roa sig med någon sten - vilket givetvis inte är särskilt tillfredställande. Fulga kan också koppla av och kommer att tycka om att boa in sig i en mjuk filt eller i ett soffhörn. Bland de andra hundarna har Fulga en tongivande roll och visar tydligt att hon föredrar manligt sällskap framför tikarnas. Hennes tidigare hårda liv har gjort att hon är rädd om sina resurser, dvs mat och leksaker. Till denna levnadsglada, underbara, äldre "tant" söker vi nu ett tryggt och välkomnande hem där hon får bli en central gestalt. Fulga bor gärna som ensamhund eller med en trevlig hane. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar som är över 8 år till 2600 kr.

Läs även våra krav och garantier.
Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Mer information:

Ankom Sverige:
2005 feb
Tik
60
70
41
40
Ja
---

2000 kr*

---
---
---

2014-05-11


f06 f00

f20 f07

f03 f02

f03 f02

f03 f02

Ankomstbilder Arlanda


f03 f02


2014-02-28: Fulga är sponsrad av Elisabeta Gergely med 600 kr. Därmed är hennes överlåtelsekostnad sänkt till 2000 kr.